nu flyttar jag..




*ta taa*

dag 21


blev en liten kvällspromenix ute bland lapphandskarna. väldans mysigt. träffade en mysig liten gubbe på vägen också som var lika lycklig som jag över att det snöade. fast han verkade inte tycka det var lika roligt att fånga snöflingor på tungan som jag tyckte. men ändå. och herregud när ska jag lära mig att klä mig om huvudet, nu har jag ont i öronen så det bara visslar om det. sabla öra.

45 min - kvällspromenad


*ta taa*


söndagskoman


jaha, gick ju mindre bra för min träning idag. skulle på pilates (ja jag skippade gymmet innan söndagsmiddagen, hade ju som ändå missat effekterna av en morgonprommis) men somnade efter maten hemma i mammas och pappas soffa. förstår som inte, det händer varje gång jag är där på middag. väldigt socialt, äta och sen sova i en timme innan jag åker hem. sen har jag suttit i bloggarnas förtrollade land sen jag kom hem. och vips! så var klockan 20. känns inte suget att gå ut på en prommis i mörkret nu, ger ju som ossit ändå. måste säga att karaktären och motivationen sviktar en gnutta just nu. men i helsicke att jag ger upp. nya krafter imorrn.


hela helgen har som gått i bloggandets tecken. är lite nervös för att flytta. tänk om jag inte tycker om mitt nya hem? och jag kan som inte flytta tillbaka sen. eller kan kan jag väl, men kan inte importera de blogginlägg jag skriver på nya stället. knepigt. men man måste våga för att vinna, blyga flickor får aldrig kyssa vackra pojkar. eller var det tvärt om?


*ta taa*

give us



*ta taa*

lucia


jaha, idag är det då 13:e december och lucia. jag har givetvis sovit igenom allt som heter luciatåg och liknande. vart lite väl sen igår så jag tog mig en ordentlig sovmorgon. ska sopa i mig lite frukost nu och sen till gymmet på en stund. söndagsmiddag idag också. inte totalt motiverad, men måste komma ut härifrån iaf. kanske och handla? nåja, norrbottens lucia var ju söt iaf.

bild: kuriren.nu


*ta taa*


dj sleepy in tha bed


musik när man sover älskar jag. inte för att jag kanske hör så mycket när jag sover, men det är mysigt att somna och vakna till musik. just nu är jag i en period då jag spelar musik mest hela tiden. det går som i omgångar, ibland vill jag inte ha musiken hela nätterna, men just nu så är det väldigt skönt. som att ha någon här fast ändå inte. låtar av musikerna nedan används flitigt just nu.

yiruma - robert pattinson - eurythmics - stone sour - pink floyd - gladys knight - michael bolton

blev ingen trip till konsum idag. varken cola eller choklad. lite stolt över mig själv. tråkigt bara att de inte har med karaktären att göra utan snarare oviljan att ta mig ut.

*ta taa*


tunga ögonlock


har legat och mixtrat i en evighet nu känns det som. jag tror jag ska flytta min blogg. håller på att klura ut hur wordpress fungerar bara, har redan importerat hela bloggen till en annan webbplats. är bara en aning missnöjd med designfunktionerna. lyckas jag lösa dom flyttar jag för gott. men tills dess bloggar jag vidare här. teknik är ju inte alltid min starka sida. jag är en såndäringa hobbytekniker: ibland kan det gå skitbra och jag verkar inte ha gjort annat, men så fort nånting börjar bråka med mig så.. boom goes the dynamite typ. tålamodet är ju inget vidare. har ju tänkt byta till wordpress tidigare, men kom inte fram till hur det funkade så jag gav upp de försöken. men nu är jag så less och förbannad på blogg.se och att det alltid ska vara segt och tjorva så nu ska jag fan fixa wp alltså. men jag tror jag må sova på saken, är klister baki mina ögonlock just nu. fattar inte varför jag bara inte kan få sova länge på morgonen? istället för att vakna tidigare än fan, vara tokpigg och sen dippa totalt som nu. nåja. man får inte alltid som man vill, det är ju helt uppenbart.

*ta taa*

ännu en till handlingarna

det fanns ju visserligen anledning att tvivla, me tji fick dom som gjorde det. för jag överlevde gårdagen. hrm.. eller ja, med ett visst mått av skador visserligen. varit vaken och i form länge och hunnit göra en liten inventering över läget. mina fina nageldekorationer fick sig en kyss under kvällen. och jag har blåmärken längs hela min högra hand efter upprepade försök att slå av kapsyler mot diverse underlag. försöken lyckades, men handen fick betala ett litet pris. har inte undersökt så mycket längre än så, nöjer mig med att ligga här i sängen just nu. mitt kungarike för en cola dock. eller en? vem försöker jag lura? ge mig flera. hur kunde jag vara så oplanerad att jag inte hade preppat kylen med sånt!? får väl ge mig ut på jakt senare om det blir kris. men just nu ska jag ägna mig åt min bok och sen möjligtvis, kanske, eventuellt förflytta mig till soffan och avreagera mig med lite ps3. för gud vet att det behövs, är rent förbannad över vissa saker från igår. saker som kanske hade varit bättre att slippa. man kan inte ändra på det förflutna lixom, är bara smärtsamt att veta om man gjort en liten skruttig sak annorlunda så hade läget kanske varit ett helt annat idag. oschysst.


tills jag orkar med nåt mer bjuder jag på dessa:


för det är något jag hade behövt nu. ett långt fotbad. för småtottlingarna fick även dom ta lite stryk igår. skuttat runt i mina högsta skor hela dagen, och avslutade med ännu högre på julfesten. men jag tror det var värt det. fick två danser iaf, och jag tro det var för skornas skull. nagelfilarna i form av en apelsinskiva vet jag väl inte om det är nån fantastisk kvalla på. men apelsin och limeskivorna man ska fila fötterna med? hur fina var inte dom på en skala? tro det kan va nåt att ha dessutom. måste nästan testa dom.


*ta taa*


årets julfest går av stapeln


som sagt dags för årets julfest. hamnade i festkommittén på nåt konstigt sätt i år igen. men nu är det äntligen dags. ska ner i källaren och basta och fixat mig nu innan med resten av badbrudarna och öppna en cider. känns som jag håller på att torka ut. men snart smäller det, årets första julbord. jag kör på ett äpple och kanel-tema idag, både på cidern och vinet. väldans juligt. och röda skor med. det bara rasslar in julpoäng.


*ta taa*


dag 19


blev lite sen uppdatering, var och tränade innan jobbet i morse. men har sen dess suttit upp till halsen i julpyssel inför kontorets julfest ikväll. ha inte hunnit så mycket med. var inte piggaste av pigg i morse, men var ju tvungen om man ska klämma in ett helt julbord innanför finkjolen.

20 min - morgonpromenad
40 min - indoor walking


*ta taa*


dag 18


hmm.. det var "jul"-spinning idag. ett pass helt med jullåtar, ganska festligt ändå. och jag överlevde träningen dessutom. nu ska vi bara se om jag överlever resten av kvällen med disk, städning och packning inför imorrn. har varit sjukt stressad och stirrig hela veckan, vilket tydligt märks på mitt hem. men efter imorrn är det över, tack gode gud för det.

 60 min - spinning


*ta taa*


give us



*ta taa*

ätna pepparkakor


nu har jag äntligen kommit över de pepparkaksformarna jag tror jag bloggade om förra julen. bättre sent än aldrig lixom. och nej, inte pipparkakorna, dom andra. världens gulligaste pepparkakor blir det ju. så nu ska här bakas och dekoreras. lämpligen på lördag då jag visserligen planerar vara småbakis. men till kvällen blire ju bra med nåt sånt att tugga på. 149 kr på lagerhouse.


*ta taa*

 


umeå i bilder



lite päls, lite spets (till julfesten, ville ha en röd såhär i efterhand, men givetvis finns det enbart i umeå och inte i luleå) och en vanligt overseized t-shirt.

massa film för lördagen och söndagen, rose red var tokbra. ett tips från coachen bara.
enligt instruktionen ska det ta 15 minuter för två personer att sätta ihop en simpel garderobsförvaring. det tog ca 2 sekunder för en person, så vi fick det inte att gå ihop. sen såg vi att bilden var på två karlar, så då klarnade det mesta..

här försöker jag inte illustrera hur mycket vin vi drack (även om det blev några glas för svamparna johansson), utan tänkte med visa dom snitsiga ljusen. dom ändrar färg när de brinner, de ni!


*ta taa*


dag 17 - invägning


härjade ju på indoor walking-maskinerna på gymmet i morse vid 7, men valde i övrigt idag att skippa yogan jag hade inplanerad. har vilat lite efter jobbet, och helt plötsligt blev det så att det blev vädligt ont om tid. har varit i en sånhär fas förut, med stressande till och från träning. och det blir bara inte bra, så jag bokade av dagens pass. blir kanske, kanske, kanske lite spinning senare vid 20, men får se. om jag hinner göra alla andra saker jag måst göra inför fredag tills dess..

vikt: -1,1


70 min - indoor walking


*ta taa*


dolce och grabbarna


eller inte riktigt, men nästan. och gott luktar det. dolce & gabbana har kommit med 5 nya unisex parfymer. dom flesta imponerade inte riktigt på mig. och jag ser inte heller hur dom kan vara unisex. men no 3 gillade jag som fan. ge mig.



*ta taa*


kom hem igen


jaha, tog mig hem efter vissa besvär. försenat plan, virrig taxicahufför och själv kände jag mig bara trött och stressad. men kul var det, känns extremt peppande att vara ner sådär och få klämma och känna lite på systemet. och trots att jag kom i säng sent igår så kom jag upp på gymmet i morse. väldans skönt var det må jag säga, blir däremot lika förvånad varje gång av hur många som är morgonpigga tillsammans med mig. ska ta mig i kragen i eftermiddag och visa resultatet av umeå. förhoppningsvis.


*ta taa*


möt mig i stockholm


åter igen en dag utan uppdateringar. kommer sitta i möte på huvudkontoret mest hela dagen idag. taxin hämtar mig 5.55, vilket enligt mig är extremt okristet. men vad gör man inte för att få sitta och rulla tummarna i solna. mötet börjar inte förän 9.30 och slutar 16. ändå åker jag med taxi i ottan och kommer hem vid halv tio. snacka dötid. nåja, det är väl bara ta med en bok, sörpla kaffe och se glad ut i nöterian. 


*ta taa*


dag 15


jaha, var ju så slick i morse att jag glömde vattenflaska  o c h  lås. vilket innebär ingen spinning för mig. vart en annan, lite längre träning då för att gottgöra för att jag är en klantskalle och inte får svettas som jag vill. måste ju ta igen helgen, har ju garanterat gått upp de stackars kilo jag svettade bort förra veckan. typiskt. och nu kommer julfest och julgodis. komma gå åt pipan dehär. diciplin linda, diciplin!


30 min - motionscykling
60 min - indoor walking


*ta taa*

give us



*ta taa*

tillbaka igen


hemma och up and running. kom hem vid halv ett igår, låg väl inte i sängen förän ett och när jag somnade vill jag inte ens tänka på. korpgluggarna är svåra att hålla öppna. men kör på den vanliga du-kan-sova-en-snutt-när-du-komma-hem-igen-tricket. funkar ju aldrig, eller det funkar för att motivera sig att ta sig upp. men det blir ändå aldrig att jag sover en stund efter jobbet. är träning inplanerad direkt efter iofs, bidde ju inte riktigt som jag planerade förra veckan. och helgen har ju inte varit nådig. och imorrn sticker jag ju till stockholm så då går träningen åt skogen igen. mye nu.


*ta taa*


on the road again



strax hoppar jag på bussen den långa vägen till umeå. ska och mysa med min favoritflicka. ska blir skönt att träffa henne och skönt att komma bort. jag behöver en kram. blir nog knappast nå inlägg i helgen, blir det de får ni se det som en bonus. annars får ni överleva till måndag. och sis? jag har en överraskning med mig!!


*ta taa*


dag 12


klister under ögonlocken och klister under fötterna. men nu ska jag iaf iväg till gymmet. eftersom det garanterat blit svull delux i helgen så skippar jag sovmorgon för träning istället. obehagligt. sängen var otroligt varm och skön nu för fem minuter sen.

80 min - morgonpromenad


*ta taa*


hem ljuva hem


äntligen hemma nu efter en heldag med enheten. har lyssnat på en helt grym föreläsare, hon pratade om stress bland annat. en jävligt kul tjej helt i min smak. sen har vi femkampat och lattjat på lite. men maten var kall, det var kallt ute och taxichaffisen som skjutsade hem oss verkar också ha tagit en sisådär fem kalla innan han började köra. men det var skojsit i sig. så nu är jag och mina 120 cm salami hemma i värmen (elle okej, salamin är i kylen, ska hänga den för torkning när jag komma hem på söndag) hmm.. appropå korven måste man visst göra så innan man fryser den så kryddorna får torka. sen försöker jag packa inför morgondagen. försöker hålla det lätt, men man kommer ju alltid på en massa saker man bara  m å s t e  ha med sig.

2x60 cm vitlök- och kryddsalami.

bjussar på en bild på mitt nya lipgloss i discokula och min senaste ring, döskallen. don't you just love them?


*ta taa*


enhetsdag


kommer vara ute i örnvik hela dagen. enhetsdag, lite verksamhetsplanering?, promenader och middag. ska bli skönt att komma bort från jobbet lite. brukar inte känna av julstressen, varken jobb eller hemma, men nu är det fanimig mycket alltså. nåja, taxin väntar kl 9 för att ta oss dit och 19.30 hem så i'll be gone for the day. försov mig har jag gjort också, tänkte hinna träna innan. men tydligen inte. fast det var kanske lika, jag behövde sova, känns som jag inte gjort det på år och dar.


*ta taa*


dag 10 - invägning


var motiverad i morse när jag vägde mig, med dagen var tung så träningen var inte riktigt lika motiverad. sen börjar man ju fundera om det inte är nå fel på fanskapet. vågen alltså. kan man tappa så mycket på en vecka? kommer ju gå åt skogen, dehär går ju aldrig att toppa. hade väl ställt in mig på max ett halvt kilo i veckan tills jag nått målvikten. men dehär? misstänker vågen fått fnatt. eller ville ge mig en bra start på dagen. sen var det de galnaste halvtimmespasset spinning jag varit med om, plus att mina magmuskler emigrerat till ryssland eller nåt. för dom var då fan inte med på fyspasset.

vikt: -1,2


30 min - spinning
30 min - core


*ta taa*


lunchshopping


mina korvar har kommit så jag var tvungen att smita ut på lunchen och hämta pengar till chefen (king of cash duvet). vilket resulterade i att jag fastnade i shoppingträsket. gick även på den klassiska åh-jag-står-vid-kassan-o-här-har-dom-lagt-nåt-litet-o-bra-jag-bara-måste-ha-läppglans. men jag är ändå väldigt nöjd med dagen. en bustier att ha under lite transparenta plagg, ett par mysiga sidenbyxor i leopardmönster att mysa i, en gördel (som jag mer tänkt ha som skärp uptanpå kläderna) och en gördel att ha under för andra mysiga stunder än fredagsmys i leopardbrallorna. också läppglanset såklart, en guldfärgad discokula. hur kan man inte impulsshoppa en sån sak?

bruten och trött efter dagen. ska vila lite framför tv:n i mina sidenbyxor i väntan på träningen sen ikväll. håll om mig?


*ta taa*

red luscious lips



jag älskar röda läppar. det är läckert, djävulskt, uppseendeväckande, sexigt, uppiggande och får en att känna sig otroligt kvinnlig. jag har tre färger jag växlar mellan nu: läppenna russian - MUS (perfekt när man bara vill ha en matt finish på läpparna), läpenna invincible lip liner no 727 - l'oreal (mer klarröd färg än den tidigare läppennan) och läppstift devil - MUS (mörkröd, djup färg som ger en blank, målad känsla). love it! det enda som är viktigt med röda läppar är att ha en bra bas, använda lipliner så färgen inte flyter ut och se till att man inte får färg på tänderna eller börjar smeta kring munnen. ger en mer clownaktigt känsla, fast jag antar det kan vara kul ibland det med.. piffar upp vilken dag som helst.


trögar ett tag till på jobbet. har haft möte med julkommittén ovanpå allt annat. hjar en miljon saker att fixa då vi har enhetsdag imorrn och sen är jag ledig fredag. snart komma jag sis, bussen går 9.40 så jag hinner träna innan och är sen framme 13.45 lagomt till att du skrivit klart tentan. börja svara när man ringer för bövelen!!


*ta taa*


bara vanligt vatten



jag är ju en vattenslukare av rang. jag har alltid tre stycken 50cl flaskor stående på skrivbordet på jobbet som jag tömmer varje dag. sen dricker jag säkert två till när jag är hemma, plus allt vatten jag dricker när jag tränar. man ska väl bara dricka ca 2-3 liter vatten per dag, och det mesta får man ändå i sig via mat och liknande. vuxna, friska människor behöver normalt bara dricka vatten när de är törstiga. men i extrem hetta eller när man tränar hårt behöver man oftast dricka lite extra, sen är det bästa alltid att lyssna på kroppens signaler. risken med att dricka för mycket vatten är ju att kroppen lakas ur på mineralsalter. i värsta fall kan vattnet dessutom gå ut i cellerna (för kroppen kan bara göra sig av med så mycket vatten), vilket leder till att hjärnan svullnar och blodtillförseln stryps och sen kan du trilla av pinnen. så mycket vatten dricker förhoppningsvis inte jag. men är man orolig över att man dricker för mycket kan man alltid komplettera med lite extra salt mat eller likande. bara för att mycket vatten är bra betyder det inte att ännu mer är bättre.


*ta taa*


give us



*ta taa*

ringa in mig



dessa klickade jag hem för ett tag sen från h&m. lagom stora, lagom guldiga, lagom gröna, lagomt är bäst helt enkelt.


känns som att det är dags att smita hem snart. muntrar upp mig själv med kaffe just nu, men det gör lixom ossit. vill ändå hem till mitt lilla hem därhemma.



*ta taa*


dag 9


går lite händelserna i förväg kanske, yogan är inte förän ikväll. men jag tänker inte bli så ambitiös att jag skriver flera träningsinlägg varje dag. var på gymmet sju i morse och spatserade. men vägen dit var nästan jobbigare, men nu har jag ju fått min snö iofs. men som jag kämpade. mina grannar och resten av området är inte riktigt så morgonpigga att dom hunnit göra gångstigar i snön på malmen innan sju. så jag fick paddla en egen väg..

50 min - morgonpromenad
90 min - yoga


*ta taa*


RSS 2.0