yiruma and edward



hm.. medveten om att jag skrev typ just. men jag ger upp för ikväll, började se lipstick jungle, men inget känns intressant längre när jag väl börjat läsa. så jag måste följdaktligen fortsätta. sätter på mina två myssånger och går till sängs nu och hoppas på underbara drömmar när jag väl är redo att sova. drömde mys imorse. men det får bli min hemlis vad det är så länge, har dock gått med ett leende på läpparna hela dagen. och appropå låtarna så har jag (peppar peppar) inte blivit less på dom än, har lyssnat på dom i ett ut i princip ända sen jag såg filmen. besatt? möjligen. underbara. yiruma - the river flows in you och yiruma - kiss the rain. 

 


 

*ta taa*


funny beach



litet urval av bilder från semestern. fotade inte alls lika mycket som jag tänkte, är bara inte lika kul längre. förut fotade jag allt och alla precis hela tiden, har en hel hårddisk full med bilder från svunna tider. men det kanske kommer igen, periodare som man är.



hatar att handla
. mamma körde mig och vi handlade ungefär för ett år enligt mig. blir typ överfallen när jag öppnar kylen. men det är väl nice antar jag. stressig dag idag på jobbet, möten till tusen. men nu är ett projekt nästan helt avklarat, halvvägs iaf. åker sen i oktober till stockholm för nästa projektmöte. ser fram emot det, fick en briefing om vad som hänt i sommar medans vi andra varit på semester, och det ser lovande ut.


*ta taa*


late birthday


vi har firat mig lite idag i efterskott. tack gud för en mamma som läser bloggen, fick en hel skål med massa favoritgodis. yey. och sen fick jag ett helt underbart guldarmband med berlocker på som till hört min mormor, som sen gett det till mamma, som sen gett det till mig. vi satt och fnulade och kom fram till att armbandet är från 1958 eller nåt sånt bisarrt. en av berlockerna har dessutom tillhört min gammel-mormor, vilket är den person jag är döpt efter. linda maria. eller egentligen hette hon teo-linda maria, och jag har alltid varit sur för att dom inte döpte mig till teo-linda. linda är ett sånt tråkigt namn, det enda smeknamn man kan få är binda. jag hade mycket hellre kallats teo. men man får väl inte allt. fick en gulleväska som varit min mormors, har tjatat om den hur länge som helst, men både jag och mamma trodde den hade slängts när mormor dog, men icket. vi kågströms sparar allt. och appropå spara så fanns originalasken till armbandet kvar. that's an oldie. luktade som de riktigt gamla böckerna på biblioteket. fick sen en drös med pengar också, duktig som man är på att önska sig saker. ska invänta sagan om ringen nu. komma vara död imorrn på jobbet.


*ta taa*


syster



min gullesyster. min syster tycker jag skriver alldeles för lite inlägg som jag tillängnar enbart till henne. hon kan citera typ hela sex and the city the movie. hon klär sig snyggt. hon blir sur på mig ganska ofta. hon har lämnat mig igen för tönt-umeå. hon är världsvan. hon är übersocial. hon har sämre självförtroende än hon borde ha. hon är söt. hon blir fort trött på saker. hon ger mig alltid braiga kläder (tack gode gud för att hon fort blir trött på saker). hon diskar alltid (nästan) efter sig själv när hon bor hos mig. hon umgås med mig alldeles för sällan. hon kommer alltid med en massa vänner-citat i tid och otid. hon jobbar hårt. hon har en väldigt bestämd smak. hon har en söt bak. hennes tår är to die for. hon tycker om mig, men hon vägrar erkänna det. hon har alltid roliga kommentarer när man väcker henne plötsligt när hon sover. hon har dålig humor (sisters in crime). hon har en näsa som ser ut som ett spöke när man kollar på den underifrån. hon är nästan lika töntig som jag. hon ska alltid sova på höger sida av sängen. hon är en såndär man bara vill ta hand om och krama. hon är lustig. hon är bra på pilli-pill-leken. hon är kär (men hon har inte en chans, för det är jag som ska gifta mig med vampyren). hon har alltid en massa planer. hon gillar att tvinga mig att baka. hon ser mig som hennes idol. hon mosar chokladbollar med vaderna. i soffan. hon har världens minsta fötter. hon har en egen låda hos mig, men hon har ingenting i den (fast hon blir ändå sur när jag sätter saker i hennes låda). hon ser upp till mig, och inte bara för att jag är längre än henne. hon är lite rädd för att sova ensam. hon vill aldrig vara med på bild. hon är fin i sitt lite längre hår också. hon muntrar alltid upp mig. hon är min syster, hon är allt och lite till. och jag älskar henne för det.



*ta taa*

underbara meyer



det är skönt att vara hemma. min egen säng, min egen soffa, obegränsad tillgång till vatten, all musik jag kan önska, böcker tidningar och kataloger i mängder. mallorca är bra, men det blir långsamt i längden när man inte kan lyssna på den musik man vill, läsa de böcker man vill eller dricka lika mycket som jag brukar. kånkade hem och runt på hur mycket vatten som helst på mallorca, men ändå hade jag kunnat dricka mer. ibland undrar jag om jag inte skulle varit en fisk istället. sitter och läser min underbara första stephanie meyer-bok nu och sitter och ger ifrån mig belåtna läten och rop nu och då. jag är fast. var på gränsen att jag inte ens vågade börja läsa den igår för jag var rädd att jag sku fastna. vilket jag givetvis gjorde. blev till och med nästan besviken nu när papi ringde och sa han ska hämta mig. blir mat och tårta och sånt på björx idag. så ska skutta mot duschen nu och fräsha till mig lite. hade tänkt lägga upp en del bilder idag från resan, men det har varit nå muppigt med blogg.se idag så de ha int funka. kanske ikväll när jag komma hem istället.. blir en rufsig bild på mig istället i brist på nåt bättre.
 


*ta taa*

 

 


nästan skornas mecka



kan meddela att magaluf och palma hade skor i mängder. vissa katastrofiska, vissa helt underbara, vissa mitt emellan, vissa dyra, vissa billiga och jag ville ha nästan alla ändå. blev till sist bara 5 par. blev av med min zara-sko-oskuld och hittade även ett (hm.. eller två?) par skor av samma märke som jag köpte senast på mallorca.






blir myskväll nu faktiskt, trött i huvudet. ska nog fortsätta sagan om ringen-trilogin ikväll, låg och slö tittade 2:an igår. blir ingen allstars och inge margeritas. bara lugnt.



*ta taa*

home at last



kom hem igår vid 21 nån gång, vår flight blev framflyttad en timme. inte för att det gjorde nåt. har haft en underbar vecka med sol, sand, shopping, mat, vin, vatten, sprit, oxygene, dans, bad, utflykter, naket, chill och enorm hetta. 35 grader i skuggan vissa dagar, på gränsen va. möttes dessutom av en massa skrikande på kallax, fast jag tror det var menat som sång egentligen ;) men ändå alltid skönt att komma hem. speciellt när man kommer hem till detta:



pappa kom med frukost i morse dessutom, perfekt eftersom det ekade i mitt kylskåp när jag kom hem. han har fått ff i villan då morsan är nere i umeå med sis för att lämna alla prylar i lägenheten. dumma sis som flyttar. vad ska jag göra utan henne?



*ta taa*


virrpanna



springer mest runt och trippar här hemma. bara några timmar kvar och jag minns inte alls vad jag sku göra egentligen. naglarna är fixade iaf. tror jag bestämt skor jag ska ha med mig. har packat alla badrumssaker. har kläder på mig, har mat i magen och handväskan packad. så nu säger vi att vi är klara och tar ett glas vin. hörs på en vecka eller så.



*ta taa*

utan dess like



vi har ätit lasagnevariant med färsk tagliatelle, chocolate cupcakes med grädde och mintchoklad och firat av mig med mina sista snusar. och jag har då aldrig skrattat som jag gjort nu. har en andningspaus just nu, tack gode gud. jag har lyckats göra den mest effektiva packningen i mannaminne. allt utom badrumsgrejorna är framme så nu laddar jag bara för vin på kallax (tack chefen för att du påminde om detta). nu börjar simpsons igen, är parodi på oz, som är kanske världens bästa serie. homers lilla mössa är to die for. tur att man är lättroad



*ta taa*

om det inte märks



jag har varken tid, inspiration eller lust att blogga just nu om ingen märkt det. sen åker jag på fredag också så då blir det ännu en bloggfri vecka. förhoppningsvis har jag väl återfått lusten när jag kommer hem. men då lär jag inte ha tid. mest för att jag fått mina böcker och lär förmodligen gå i karantän och barrikadera mig i sängen med böckerna. har redan förvarnat chefen om att jag komma vara sjukskriven tills jag läst klart böckerna :P ne men skämt å sido, blir inte många fler inlägg i veckan. ska sätta igång att packa lite nu och sen fixa allt annat praktiskt jag måste göra innan jag åker. jag och a ska ha en planning lunch imorrn och bara tagga för fredag. innan dess ska det packas klart, växlas pengar, hitta passet på det bra stället jag lagt det (har just nu ingen aning om vart, men ja, jag har kollat att det inte gått ut i alla fall), hämta böckerna, boka lackering av mina luckor medan jag ä borta, städa och göra lägenheten resklar. wish me luck.



*ta taa*

vardagslyx



vissa saker är vardagslyx för mig. egentligen jävligt töntiga saker, men ändå. det är ju oftast dom små sakerna i livet som betyder mest. i alla fall enligt mig. en så liten sak som att köpa sig en god glass att äta efter lunchen eller att gå och köpa en tidning efter maten och sätta sig på floras i solen och bara mysa en stund. det är lyx. sen tycker jag också saker som att mitt i veckan, helt utan anledning, skämma bort sig med skönhetsbehandlingar, ett fotbad eller nåt annat mysigt som bara är för mig själv. att få äta frukost i lugn och ro. duscha länge och smörja in sig med parfymerad hudkräm. ta på sig parfym innan man går och lägger sig. mintchoklad mitt i veckan. köpa hem snittblommor. tända värmeljus i hela lägenheten en måndagkväll. ta sovmorgon en morgon då jag är trött. gå in på en salong och köpa en ny hårspray. det är såna små, enkla saker som får mig att må bra och bli glad. töntiga saker. men va fan, det är man väl värd ibland också?



*ta taa*

mysterielådan



en kvinnas väska är hennes hemliga kraftkälla. den är packad för allt, det är som om man skulle iväg på en jorden runt resa varje dag. varje möjligt scenario som skulle kunna hända, det är vi förberedda för. ska vi och bowla? jag har egna skor och ett klot med. trappen behöver lagas? jag har en slipmaskin och lack redo. byta blöjor och snyta bebisen jag inte ens har? jag har babypuder och näsdukar med mig. däremot känner jag ibland att jag bokstavligt talat skulle behöva en karta. en mindre människa skulle kunna gå vilse i min väska, ungefär som bermudatriangeln. även fast jag tycker jag är smart och lägger börsen eller mobilen på dedär så kallade "bra stället" så är dom när jag väl ska ha dom spårlöst försvunna. man brukar ju säga att en kvinnas väska är ett mysterium för mannen, men den är tamigfan ett mysterium för mig med.
fast får jag någon av dessa väskor har jag inget emot att tappa bort saker i den längre...


jaa, vad ska jag säga. bloggandet går inte så bra, mest för att jag fastnat i spelträsket igen. age of empires 2 har jag hittat igen när jag städade på datorn. icket bra. och snart kommer mina stephanie meyer-böcker. vilket enligt chefen komma innebära att jag kommer bli totalt okontaktbar för den yttre världen. jag tror henne.



*ta taa*

no apaguez la luz



hittade en gammal skiva när jag skulle sova igår. enrique den gamle räven. kom ifrån att jag häromdagen såg en duett med honom och eroz ramazotti, och sen genom ett trollslag så hade min kära jurist på en eroz-skiva när jag var hos henne i fredags. hon är tydligen också frälst i den ännu äldre smörsångaren. vilket jag då också är, men det var evigheter sen jag lyssnade på honom. älskar italiensk och spansk musik, det låter så fint. önskar att jag också kunde prata nåt av dom språken. men genomtänkt som jag var i skolan så läste jag franska och japanska istället. nåja. en av mina favoriter från enriques skiva escape är bland annat no apaguez la luz.. och one night stand också. men idag blir det att låta lamporna vara tända.


*ta taa*

pappa



min gullepappa. min pappa är bra på att måla. han är uppfinningsrik. har skrattar jätteroligt. han är en jävel på patienser och andra kortspel. har är grymt irriterande att spela monopol med (men ändå ganska kul). han älskar herman lindqvist. han läser mycket. han är bra på att maila roliga saker. han är söt. han tror man inte ser vad han håller på med även fast han avslöjar sig själv. han snarkar. han har en söt mustach. han har varit sjörövare. han är duktig på att bygga saker. han var jättesnygg när han var ung, och jättefin i helskägg. nu är han mer stilig. han är läcker när han har slips och kavaj. han gillar bubbelplast. han läser helst historiehöcker. han gillar gamla westernfilmer. han kollar alltid lustiga gamla serier på tv:n. har är bra på att fixa i trädgården. han har grått hår, gröna fingrar och ibland en röd näsa. han är lik sean connery. han är en bra pappa. han släpper väder i farstun. han kan prata pit-bondska om han vill. 1han kollar lite konstigt på mig ibland, men jag tror det bara är för att han är lite skelögd. han gillar jägermeister men är svårbjuden när man väl har med sig en flaska. han äter mackor med massor med ost, och just nu plommon i mänger. han är lite nervös över att gå i pension.  han har en söt men underlig näsa. han är min pappa, han är allt och lite till. och jag älskar han för det.



*ta taa*

essential metallica



vaknade lagom till metallica på vh1. tack gode gud för lilla a från brändön. hade det inte varit för han så hade jag nog aldrig börjat lyssna på dom. och det var nu, vad? snart 10 år sen vi var ihop? han var helt frälst och jag gick i samma fälla. insåg dock idag att jag inte har alla album och inte heller deras senaste skiva. den senaste har jag knappt lyssnat på alls, men jag känner ändå att jag måste ha alla. påminn mig när jag kommer från magaluf att jag måste skicka efter resten av skivorna. jag fick allvarlig gåshud när vissa av låtarna spelades idag. var länge sen jag hörde musik som fick mig att reagera så. och som pricken över i:et, eller snarare bullen, så har sis bakat bullar. så nu ska jag hem till bjärx och frossa. däremot hade hon inte sparat nå deg åt mig. vilket är förjävligt.


*ta taa*

unexpected call



väcktes i morse av ett samtal jag minst sagt förväntade mig. och nu kommer dendär nostalgin jag pratade om tidigare över mig. hur fasen blir det så? hur kan man bara helt sonika sortera ut allt det dåliga och hemska och bara minnas bra saker? inge vidare. med det som är mycket vidare är nya ikea-katalogen, kaffe och sol på balkongen. blir nog en till myshelg, underskattade små saker dom lugna helgerna. får väl sällskap också, men är inte övertygad om jag gillar det än.



*ta taa*

att man aldrig lär sig



koma igen då. tacopaj denna gång. är världens busenklaste recept och det går att variera på miljoner sätt.

- pajdeg
- 500g köttfärs
- 1 förp tacokrydda
- i påse riven ost
- nachochips med ostsmak
- creme fraiche mexican-chili
- creme fraiche vanlig


antingen gör man en egen pajdeg, eller köper en pajdegsmix. knådar ihop den historien och plattar ut den i en form och upp längs kanterna. stek köttfärsen precis som vanligt när man gör tacos. lägg ut nachos i botten på pajskalet, häll sedan över köttfärsen. smula lite nachos över köttfärsen och bred sedan över creme fraichen med mexican-chili smak över det hela. strö ost över detta och skjuts in i ugnen i 200° i ca 20 min eller tills den fått fin färg. servera med vanlig creme fraiche och lite grönsaker. snabbt, enkelt och gott.



jag och d åt oss galna på denna paj i olika varianter. ibland smulade jag nachos direkt i köttfärsen. idag skippade jag riven ost helt. ibland byter jag ut mexican-chili mot smältost. bara fantasin sätter gränserna, utmärkt för mig som är allergisk mot recept. koma i soffan nu.



*ta taa*

sympatiskt obekväm



insåg igår att the new adventures of old christine är ju ett bra tidsfördriv om man gillar att vara obekväm. den är ju hysteriskt kul, kanske mest på grund av wanda sykes, gillar hennes stil. men ibland blir jag bara så sjukt generad av det, som hon skämmer ur sig. det är alltså så illa att jag måste byta kanal eller gå från tv:n för att jag bokstavligen håller på skämmas ihjäl själv. är det det som kanske kallas empatisk? kanske inte riktigt. medkänsla? eller sympati? men jag har ju i vilket fall som en tendens att lätt att känna av och leva mig in i andras känslor och vilja bry mig och hjälpa till. eller så är jag bara för mammig och lägger mig i där jag borde hålla mig borta. hm.. låter bättre att vara empatisk. jag kör på det. herrans massa svammel nu.




äntligen fredag. har börjat ha så resfeber att jag knappt kan koncentrera mig på nåt. jisses.

*ta taa*

chantilly lace



and a pretty face and a ponytail hanging down... big bopper, har den på LP, fantastisk låt. fast det var inte där fokus låg nu. blev hela setet från chantelle chantilly kollektionen. har den vadderade bh:n sen tidigare, men nu blev allt lace rakt igenom. spårade som vanligt. och inte ett färgat plagg, svart alltihop. jag är uppenbarligen en mörk människa, hur färgglad jag än försöker vara. blev en bikiniöverdel och en till chantelle bh. mye nöjd må jag säga. har den ju i rött, och svart vadderad då. men f sku kolla om hon kan ta hem den åt mig i vitt eller benfärgat också. yey. sen när vi kolla beställningskatalogen deras så såg vi att det finns ett nattlinne i samma serie också. jag är totally, utterly, irreversible in love. och jag betalade i princip ingenting. hur underbart är inte det?


vilken skönhet, fast i svart då förstås. mörk människa som sagt...


mys i soffan nu. är dock inte lika slut idag som jag var igår efter jobbet, tror det har med all spets att göra. plus... att det kanske var en lite bra dag på jobbet iaf. kanske. och att jag har b&j's i frysen om jag behöver muntra upp mig ännu mer. bara vetskapen om det gör ju att man inte kan vara varken trött eller less.



*ta taa*

bara för att skämma bort mig



fortfarande kvar på jobbet, men tänkte försöka smita snart. ska och skämma bort mig med att ta hem några chantelle-historier för mina presentkort som jag fått från visningarna. om det är nåt jag anser man ska lägga pengar på så är det underkläder, och i synnerhet bh:ar. det går inte ens jämföra kvaliten med nån h&m eller lindex-historia. lovely. lite vardagslyx såhär en torsdag. hoppas bara jag inte ska få storhetsvansinne som senaste gången jag fastnade i chantelle-träsket..



*ta taa*

dagens uttryck - salta macker



salta mackor är ett uttryck man använder när man ser någon ska har snygga skor. ska ursprungligen ha myntats av en 40-talist uppväxt vid skanstull som sade detta då han fick se sin sons nya skor. går i samma anda som övriga eken-uttryck som att skita i det blå skåpet, vara risig i barret, dra på trissor, slang med halka, taskigt me flås i höger dojan och så vidare. ska gärna uttalas med så kalla d eken-svans; salta macker (mackor), dra på trisser (trissor).



o appropå skor så har jag än så länge klarat mitt mål att inte köpa några denna månad (än så länge) men jag tycker ju givetvis att denna regel ska kunna strykas tillfälligt om jag hittar nå stjärnor i magaluf. och som pricken över i:et idag så har mina böcker äntligen skickats. det värsta är bara att jag komma hinna få dom innan jag åker, men ska fanimig  i n t e  ta med dom utomlands. även fast jag vill :P det bästa är ju att ligga på beachen med en solhatt och en bok och grillas..



*ta taa*

kvällsmys och ögonvärk



har just tagit en lång skön dusch. var en pärs att åka och handla, och direkt när jag komma hem säger sis att hon inte vill äta middag med mig imorrn. jag som ansträngt mig så :( men istället komma hon nu, så vi ska sjunga ikväll. tihi. tänkte försöka få henne se hur man blir av med en kille på 10 dagar. gillar kate hudson och matthew mcconaughey. gillar alla deras filmer dom gjort ihop. dom passar bra. blir parfym nu och sen mys. men jag ha ont i ögena. tror nästan min syn blivit sämre. men å andra sidan är jag nog hypokondriker. ska till vårdcentralen imorrn, inte därför dock. men ändå.



*ta taa*

sessan har vuxit upp



är det bara jag, eller har prinsessan madeleine inte blivit ruskigt lik sin syster på äldre dagar? eftersom l på jobbet är totalt insatt i kungafamiljen (så sött) så var jag ju tvungen att undersöka saken närmare. gick in på aftonbladet för kanske första gången på 4 månader, minst. av bilderna slogs jag direkt av hur lilla prinsesssan vuxit upp, och hur knepigt lik hon är kronprinsessan. inte lika stor haka dock, men man ser ju klart likheterna. förut tyckte jag hon såg mycket mindre och sötare ut, men nu. syrran upp i dagen.


*ta taa*

raindrops



tycker ändå det är mysigt med regn, speciellt när man ska jobba. och sova. och inte ska göra nåt speciellt för då får man hoppa, plaska och bli blöt bästa man vill i diverse vattenpölar. har alltid varit barnsligt förtjust i vatten. och det finns ju som sagt inget skönare än ett varmt sommarregn och att få bli lite blöt om huvudet. tänkte bli lite muppig och gammeldags och bjuda på en klassiker. har den på en av mina första skivor jag köpte, burtan bacharach. vilken kille.
 
varför var alla karlar så fasligt stiliga förr i tiden? ta min far till exempel, vilket kex han var. det var bättre förr..



*ta taa*

hatar teknik



hade precis skrivit ett långt inlägg, och sen när jag ska uppdatera hade internet uppkopplingen lagt ner och allt försvann. jag som har nog med dålig inspiration just nu, känner inte direkt för att skriva om allt. suck och stön. ska bli enormt skönt med en vecka helt avskärmad från omvärlden.




hade förresten en irriterande stund idag på jobbet. ibland blir jag bara så frustrerad över hur myndigheter fungerar. inte min egen dock, utan polisen. maken till obrydda människor.  t i l l s  jag kom till polisen i västerbotten. trevliga, engagerade, agerande och tillmötesgående. sånt hamnar högt upp på min lista. människor som bryr sig och agerar.



*ta taa*

koma dag 2



varför bryta en trend när den fungerar? tacopaj idag igen och jag är lika smällmätt nu som då. sen har lilla pappa fått svinpäls som han säger, gissar att det var menat som svininfluensa. men han lät i vilket fall fruktansvärt illa däran. men det gör väl dom flesta karlar när dom fått en liten förkylning :) ringde och väckte han vid 10 och möttes av en redig hostning och sen en röst som hade kunnat tillhöra en tyrannosaurus rex (om dom hade kunnat prata). stackars lilla pappa. tydligen ska han döda syster också, varför har jag inte fått nån klarhet i ännu.. men jag skratta för det.



*ta taa*

bring it ludwig



för er som missat det så är ju mitt bloggnamn taget från en dikt av ludwig van beethoven, omskrivet dock. därav ever thyne istället för ever thine som det egentligen är. både thine och thyne är ålderdomliga och visserligen kan båda användas, är väl mer en fråga om välljud precis som användandet av a och an i nutida engelska. shit the same. för det vackraste och poängen med det hela kommer nedan.


though still in bed, my thoughts go out to you, my immortal beloved, now and then joyfully, then sadly, waiting to learn whether or not fate will hear us ...

yes, i am resolved to wander so long away from you until i can fly to your arms and say that i am really at home with you, and can send my soul enwrapped in you into the land of spirits ...

no one else can ever possess my heart - never - never - oh god, why must one be parted from one whom one so loves ... your love makes me at once the happiest and the unhappiest of men ...

my angel, i have just been told that the mailcoach goes every day - therefore i must close at once so that you may receive the letter at once ...

be calm - love me - today - yesterday - what tearful longings for you - you - you - my life - my all - farewell. oh continue to love me - never misjudge the most faithful heart of your beloved.

ever thine,

ever mine,

ever ours.



gaah.. underbart. när jag var liten så hade jag en liten diktbok som jag skrev ner alla fina dikter jag hittade i. många extremt corny dikter, nivet man var fjorton och förälskad. men vissa klockrena finns där också. karin boye är ju bland annat en svensk favorit. men precis som med det mesta annat, så låter dikter bättre på engelska.



*ta taa*

koma



är för tillfället i taco-koma efter lunchen, så nåt omfattande blir det inte idag. bara en låt. helt fast, muse - supermassive black hole.


*ta taa*

nothing like a summer rain



klart välbehövligt och helt underbart. hade jag inte vetat bättre (och var nyduschad) hade jag sprungit ut och dansat i regnet. finns inget härligare än när det regnar varmt och skönt och mycket på sommaren. minus åskan kanske... jag är inte rädd för åska för fem öre, men jag har respekt för åskan. film nu, en norah roberts-film, midnight bayou. ha inte sett den, men har höga förväntningar. sen kan det gärna få regna lite mer, man somnar ju aldrig så gott som när det regnar på rutorna.



*ta taa*

mamma



min gullemamma. min mamma är bra på att laga mat. hon är en hejjare på att sticka. hon fortsatte smygröka trots att alla i familjen ändå visste. hon skrattar roligt (och högt). hon är jättetrevlig. hon är liten och go. hon har fina läppar. hon har alltid stått ut med mig. hon berättar alltid långa historier om saker som hänt. hon är jätterädd för att sitta shotgun när man kör bil. hon oroar sig för mycket om för många saker. hon älskar massage. hon gillar att läsa norah roberts (sådan mamma sådan dotter). hon tycker nästan alltid att hon har för långt hår. hon är hjälpsam. hon har ett gömställe hemma med gosaker (som hon tror att jag inte hittat, men jag har varit henne på spåren från första början). hon är bra på att sy. hon gillar inredning. hon är söt. hon blir glad över de små sakerna. hon är duktig på att göra saker hon inte vill, men saker hon måste göra för att hon är mamma. hon är bra på att rädda mig när jag är för full. hon vill alltid ge lite mer, även fast hon redan gett för mycket. hon är bra på sitt jobb. hon tog alltid med mig på modevisningar när jag var liten, och jag fick alltid "godispåsen" efter visningen. hon har jobbat på domus och hon kallar fortfarande åhlens för tempo och strand för wahland ibland. hon kommer från ett konstigt ställe som heter hebbersliden.hon har fina tänder. hon är en nattuggla. hon är min mamma, hon är allt och lite till. och jag älskar henne för det.



*ta taa*

t-boz, left-eye, chili



går igenom lite gamla skivor när jag sitter på balkongen, hittade en favorit sen länge. fan mail med tlc. har nött den så pass att spår no 9 är paj. unpretty. värt att lyssna på tusen gånger. nostalgi är det bästa.


*ta taa*

mot solen



bright and early idag med.. ny dag, ny sol och ny bok på balkongen. har sovit sjukt gott i natt. har iofs gjort de de senaste nätterna, älskar att sova i nybäddad säng. luktar så gott med nytvättat och dom är sådär lite frasiga sängkläderna, vilket gör att dom är sköna mot huden. älskar egentligen såndärina bäck-o-bölja-sängkläder som är skrynkliga hela tiden. bästa jag vet. har dock insett att jag måste köpa lite nytt, iofs tvättar jag alltid direkt efter jag byter i sängen, men det är ändå tråkigt att ha som nästan likadana sängkläder hela tiden. jag vill ha nåt skrikigt. hm.. eller nåt lungt. nåt annat helt enkelt :) vart jag nu ska hitta det... men det blir ett senare problem, sol nu.



*ta taa*

dagens uttryck - phil-a



när du phil-ar nånting, exempelvis dig själv vilket är det vanligaste, sågör man en schysst dr-phil-insikt om nånting och sen börjar man gråta, skratta, fundera eller får panik. att dr phil-a nåt är ett tecken på att du ser på det programmet för mycket. hitta på nåt eget, skaffa en hobby. eller fortsätt och ha jävligt kul åt dig själv eller nån annan.



personen som först myntade detta uttryck var j. hon är förjävla rolig. i samma stund som hon sa det så insåg jag att jag också brukar phil-a mig själv emellanåt utan att jag ens visste jag gjorde det. brukar ju för fasen inte ens de dr phil (okej, det kan hända, men ytterst sällan). fantastiskt uttryck i vilket fall. ska ta upp detta med svenska akeademien tro jag bestämt..



ha inte bestämt än om jag ska hem till papi eller ut och ta en öl på stranden. får se om t fixar ihop nåt, annars blir det lung. innerst inne hoppas jag på det senaste. hade varit välbehövligt.



*ta taa*

ett nytt lågvattenmärke



jaha. det är ganska uppenbart att jag aldrig komma bli vuxen. har hittat en ny favorit. kejsarens nya skola. jag undrar om dom som skrev detta faktiskt hade humor och tänkte på oss äldre när dom knåpade ihop detta, eller om det faktiskt går hem hos barnen? det är humor (på låg nivå) rakt igenom. lovely.



sol på ballisen nu. var toksoligt när jag vaknade vid 8, sen vid 9 var det moln igen.. fan ta den vädergud som sabbar min sol-lördag. grr. blir kanske att knalla till björx sen och umgås med papi. beor på vädret och orken :P



*ta taa*

ett stycke irriterad



ja det är precis som det låter,ett stycke irriterad surface piercing. efter kalashelgen så har mina bravader uppenbarligen retat upp den. så nu är min piercing arg på mig. och det är  i n t e  roligt. jag är minst lika irriterad. grr. varför ska alla bråka med mig just? jaja, är väl bara att börja behandla. den som mådde så bra. där får man fan för att man själv unnar sig nåt och mår bra emellanåt. suck och stön.



och som bara för att spä på detta är det så sjukligt varmt så jag tror jag exploderar när som helst. jag tål inte hetta. det är ett faktum. hur jag och a tänkte när vi bokade resan är ju också ett mysterium. hon får helt enkelt springa runt efter mig med ett palmblad och vifta så jag inte blir överhettad och kinkig. pust. balkongen nu med nåt kallt i väntan på kvällsmys.



*ta taa*

needles and pins



ja då bär det iväg för en spruta i skinkan. tycker inte dom är så farliga, så länge jag slipper se nålen och faktiskt inser hur jävla långt in den ha varit. synd om mig. så därför blir det nog fira ikväll med nåt gott.. typ choklad i obcena mängder. för det får man när det är den tiden i månaden. det är våra kvinnliga rättigheter. fan ta den som säger nåt annat!







*ta taa*

pengatvätt


på hög nivå. jag är inte en såndär slick människa som faktiskt kollar fickorna på det jag ska tvätta innan jag slänger det i maskinen. jag är inte heller en sån som har pengar lite här och var i mina kläder. så döm om min förvåning igår när jag plockade en laddning ur maskinen och hittade två, fint och prydligt ihopvikta, fruktansvärt rena tjugolappar. selma hade fått sig en åktur och hon klarade det galant. måste säga att dom är bra funtade på riksbanken, sedlarna går inte av för hackor. vatten, vind, målarpennor, byxfickor, skor, portmonäer, bh:ar, you name it! sedlarna klarar det! läckert. 



fika nu på morgon för våra små vänner som snart slutar sitt sommarjobb. alltid trevligt med blåbärspaj och vaniljsås såhär till frulle. nyttigt värre. och snart smäller det! eller förhoppningsvis smäller det väl inte.. nog för att jag känner mig som en spärrballong emellanåt. hrm.



update: la la la, gissa vem som glömt mobilen hemma idag igen? nog är det till att vara dement så det förslår...

*ta taa*

genomtänkt?



inte för att jag vet särskild mycket om det väpnade rånet här för nån vecka sen. men läste just extra, där hade dom en artikel om att det var en nära släkting till 68-åringen som kunde vara inblandad. sen har dom lagt upp en print från hans facebok där man kan se vad han skrivit i sin logg eller på statuset. dom har lagt en svart ruta över bilden och över hans namn så man inte ska se det, men man ser klart och tydligt igenom trycksvärtan och kan läsa namnet under den svarta rutan. är inte det lite att hänga ut folk? eller har dom gått ut med namnet på 68-åringen släkting? jag bara undrar... eller är det bara en jävligt klantig journalist som missat och trott att namnet verkligen inte syntes? knepigt.



extremt boring att tvätta. men de luktar ju gott iaf :P

*ta taa*

rent hus



håll i hatten för nu städar fröken johansson. tokrengöring rakt igenom, färdig med badrum och sovrum nu, vardagsrum plus kök kvar. tvätttid ikväll sen och lite dammsuga också, sen ska jag bannemig torka golven. kan nån ringa lucifer, för jag tror helvetet frusit till is..


*ta taa*

the hunger


 
jag skulle egentligen bara ner på pressbyrån och köpa nåt att äta. men råkade gå förbi tidningarna och då väcktes en annan hunger. lyckades få med mig både ELLE Us och UK. jag kunde inte bestämma mig. jag brukar hålla mig till en modetidning i månaden, för dom flesta visar ju ändå samma kollektioner och bilder från modehusen. men så var det ju dehär med artiklarna. och nu gick det åt skogen så det blev båda. kom hit igen, la upp benen på skrivbordet och försvann in i dimman. tänkte sätta mig och läsa ute hela lunchen men jag håller allvarligt på att flyta bort. är hur varmt och kvavt som helst här inne. fönstret vid mitt skrivbord har jag på vid gavel, men det hjälper inte nämnvärt. blir nog en tidig dag idag och väldigt lite kläder på balkonen sen med mina fina tidningar. så nu lägger vi på en rem!! work work!



*ta taa*

wanting



wanting something you don't have is the essence of wanting, wanting something you can't have is just torture.



har äntligen efter x antal försök fått tag i min förbaskade lilla barnmorska. tänk va mycke man måste kämpa bara för att få en spruta i rumpan. elakt. bra dag idag också kanske?



*ta taa*

walk in the sun



börjar ju vara dags att komma igång. har väl sagt det cirka tusen gånger. tragiskt. nåja, ska komma iväg nu i alla fall, tröck en banan på väg från jobbet så nu blir det en prommis i värmen. har varit en riktigt bra dag på jobbet, har varit så sjukt produktiv att det inte finns nå slut. agerade gps där ett tag också till l's syster som sku hämta henne. men trots att jag pratade med henne i telefon så dirigerade jag henne med händerna som om det inte fanns nån morgondag. jag är en såndär underlig person som alltid gestikulerar när jag pratar, dom brukar påpeka det när jag sitter i telefon på jobbet också. varför gör man så? inte så att nån ser mig eller skulle förstå mina intruktioner bättre. elda för kråkorna? förmodligen. i vilket fall, tappade tråden som vanligt, skulle bara skryta med att jag är duktig som är ute och går egentligen..




*ta taa*

hitlist - 30 minuters serier



1. Scrubs
2. How i met you mother
3. The big bang theory
4. My name is Earl
5.  2½ men



sitcoms kanske? jag är inte mycket för labels, men dom är fantasktiska att fördriva eftermiddagar, kvällar och nätter och alla annan övrig tid med. märk väl att jag utelämnat tecknat, annars hade family guy, simpsons och american dad varit givna. big band theory är en ny stjärna, i like. ett gäng nördar som har klockren humor och timing.



sitter och är hes i halsen fortfarande, väldans läckert. sitter och sjunger också vilket kanske inte hjälper min hals nämnvärt. fy var jag har roligt på jobbet ibland..



*ta taa*

eleventh heaven



jag älskar att få paket från eleven. man får alltid små godispåsar med prover på allt möjligt skojsigt. har hittat många av mina favoritparfymer på det viset. nu fick jag små rosa burkar med shampoo och balsam i och små påsar med gegga och gojs. livet leker. nu ska jag hoppiduschen och sen våga mig lite och sen bara däcka i soffan och pillra mig själv i mitt nyvågiga hår och mysa. älskar att bli pillrad i håret (purrar som en katt när nån leker med mitt hår), är dock inte lika kul att pillra sig själv i håret, men vad gör man inte i brist på resurser?
bidde en vågtång och en plattång från OBH Nordica (snacka om att motarbeta sig själv här) plus epilatorn jag skrivit om tidigare från Remington.


update: oh oh oh!? en annan bra sak med eleven är att dom alltid packar in saker i bubbelplast. kalla mig lättroad, men hur skojsigt är det inte att sitta och knäppa alla bubblorna, typ när man ser på tv? alltid är det nån som blir driven till vansinne ;)

*ta taa*

wunderbar



är ju kanske världens finaste väder idag. så jag tänkte bege mig ut på en promenix. bjussar på nå bilder från min och cats sommardag på beachen i piteå. grymt fint där ute. dock är kvallan på min mobilkamera värre, men det får man leva med när man bara vill ha en söt mobil. som min. rååååsa.
ser iofs inte så somrigt och soligt ut.vilket det inte var :P men mys ändå.. sen ska jag stilla fru cats hunger och visa vad jag fick i mitt paket.



*ta taa*

ett ljus i mörkret



har precis fått aviserat att mitt paket från eleven kommit. alltid sweet med att ha något att se fram emot när man kommer hem från jobbet. så nu jävlar ska här lockas, plattas och epileras utan dess like.. har ju satt köpstopp på skor denna månaden. får se hur länge jag lyckas hålla det.



tips från coachen: ät inte varm soppa till lunch på sommaren. kan orsaka svallningar som kan förväxlas med att man kommit i klimakteriet. uteslöt dock det då jag rimligtvis inte borde vara där redan..



*ta taa*

blir motsatser idag



brukar ju oftast skriva om serier och filmer jag gillar. men nu måste jag få ryta av mig. om det är nå program på tv jag hatar så måste det ju vara unga mammor och cops. och dom är fanimig på hela tiden!? jag tycker vilken tid jag än slår på tv:n så är det antingen unga mammor eller cops. vansinne. unga mammor tål jag inte för att hälften av gångerna fattar jag inte ens vad dom säger, eller så vill jag bara klippa till dom för att dom är så jävla dumma i huvudet vissa av dom. och cops? är ju bara en massa våldsamma poliser och whitetrash guys som tror dom är hulken, ju argare dom blir desto starkare blir dom och tror dom dessutom får andra superhjältekrafter som att stoppa kulor och lyfta bilar. vanisnne igen. jag kräver att få veta vem det är som kollar på dessa program?? för nån måste det ju vara, annars skulle dom inte fortsätta sända dom. seså, erkänn nu!?



våldsamt tung dag, ingen motivation alls. ska nog bara sitta inne och sura hos mig här borta.. har fått en klänning av j jag måste prova, men känns inte suget det heller. men gulligt att hon tänker på mig iaf :)



*ta taa*

colors of the wind



hur fångar man vind på bild? hade nånstans längst bak i huvudet för mig att jag sett oändligt många, vackra bilder där man fångat vinden. givetvis med hjälp av något, löv, sand, rullande gräsbollar på prärien, maskrosor, you name it! men nu hittar jag inget? har googlat mig runt hur mycket som helst, men inget. vart hittar man sånt? ge mig.


knepig dag idag, har varit så sjukt mycket tjafs, men det är väl som vanligt en måndag som sagt. lunchade med anna idag, blev en räksallad från dagobert. förstår inte hur jag lyckas varje gång, för jag  v e t  ju att det är fan för mycket med en sån sallad, blir ju alltid proppmätt. men ändå varje gång så pressar jag hela sallanden. puckot. nåja.. träffade söt-tjejen från helgen på dagobert idag igen, ha glömt vad hon hette nu, men hon skratta lite åt mig. vi hade ju världens dagobert-diskussion i helgen. pinsamt att hon kände igen mig på festen, men tro fan det, daggen verkar ju vara standard för oss på jobbet. ska ta mig i kragen och kanske tvätta ikväll tror jag... hm.. eller så går jag bara ut på långprommis? tror mer på det senaste..



*ta taa*

inte som ni tror




tänk vad ett litet sms kan göra en glad. vi tjejer är inte så svårtillfredställda ändå som vissa karlar tror.. ska sitta här och le töntigt resten av dagen nu. låt mig.



*ta taa*

slå ett slag för ett hårfritt samhälle



efter diverse diskussioner angående mina ben både på fredagen och lördagen så ska jag lobba lite även här i bloggen. jag hatar raka mig. är det värsta som finns. äckligt med stubb, jag är klantig så jag skär mig alltid, och det blir inte snyggt bara. så jag epilerar (hm, eller vaxar). men epilera är det bästa, går fort uta bara den, blir snyggt, enbart mjuka fjun som växer ut när dom väl vågar sig ut igen och håller länge så man är len och fin som en barnrumpa en evighet. ser ingen som helst anledning nånsin till att inte vara hårfri. ever. har haft min hur länge som helst och använder den överallt (nästan) men nu vill jag ha en ny. och givetvis har jag hittat en söt, rosa en som jag bara måste ha. en remington. har en philips sen tidigare, men remington är ju coolt. tänker på 80-talsserien med pierce brosnan mest. men i vilket fall, denna bli nog den jag komma använda i fortsättningen. finns på eleven.
cute, ey?


tung dag idag. har fanimig ont överallt... men det är skönt ont iofs, inte skönt som i att det inte faktiskt gör ont när jag rör mig, utan mer att så fort det gör ont så ler jag. braigt ont. vill ha mer sånt. trött också, men det är väl kanske som vanligt en måndag.



*ta taa*

kalas dag 3



och dag tre toppade dem alla. annars burkar det kännas ganska antiklimax sista dagen, enorm press att ha en bra avslutning och det leder oftast till pannkaka. men inte igår. var extremt långsam i starten, men när jag väl kom till a så spårade det på bästa sätt. de blev high-heels, karaoketält, langos, virvelvinden, dans och allt annat som hör en bra kväll till. hade den bästa natten och morgonen på vädligt, väldigt länge. synd att tiden går så fort.



blev en vilodag idag, har mest ledat och tryntorkat som en liten gris sen lunch. men det känner jag att jag var värd. det enda som hade kunnat göra dagen fullkomlig är en kall cola.. eller två... varför är cola alltid ett måste dagen efter? jag fungerar inte utan cola dagen efter. psykologiskt? för annars dricker jag ju sällan cola. är ju mest sis som prackar på mig cola i övrigt.


*ta taa*

kalas dag 2



men anåda och amanna? jag är ganska säker på att det var galet igår.  jag och m åkte karusell och spårade lös i allmänhet. träffade sis på alltstars nån gång mot slutet av kvällen, sen träffade jag en lustig prick från bjröx. han påstår sig vara nåt år yngre än mig och veta vem jag är, men va fan!? sånt är ju alltid lustigt. jag har inte den blekaste, men den skönaste efterfesten på länge blev det iaf. vi var alldelels för många människor i en alldeles för liten lgh. träffade en gammal vän sen länge, och han var lika söt som alltid och natten kändes som alltid för kort. sådär som den ofta gör när man har skojsigt. fick ingen langos igår, vilket var en enorm besvikelse. jag kräver rättelse!!



l, a och a hamnade i en krock igår. dom hade beställt taxi ock var på väg hem när dom plötsligt blev påkörda. som jag fattade det igår natt så hade föraren av den andra bilen bara stuckit iväg. dom var på sunderbyn senast jag pratade med dom och såg till att bli röntgade. fan att man aldrig bara ska får vara utan att olyckan ska vara framme.



*ta taa*

RSS 2.0