babeparty.. und der jungen



just kommit från jobbet och gjort mig lite gräddstuvad pyttipanna. måttligt tung dag, inte bakis, men ingen sömn, knepiga ärenden, dumma människor som ringer och låter som en dörr. extremt sexigt hest. toppade dagen med en snubbe med vad? jo nedlåtande attityd givetvis. ett väldigt långt samtal, slutade dagen med att incidentanmäla hans lilla bakdel. lagomt förbannad. men nu lämnar vi det.



fest ikväll med lilla l, f och de andra brudarna. ska bli tokskoj, hann ju som inte med att träffa dom så mycket igår då jag inte följde på middagen på färjan. men powenap innan det, dom har energi som få och inte ens på en bra dag brukar jag okra följa med i deras tempo. härlit. the saga continues..



*ta taa*

dagens ord - sumprunkare



sumprunkare är en äldre yrkesbeteckning för en person som syresätter fisksumpar genom att skaka dem så att vattnet i dem byts ut. rent praktiskt gick det till så att skärgårdsfiskare som seglat till en stad för att sälja sin fångst förvarade den i sumpar som var bundna under båtarna. sumprunkarna fick sedan gå dit på nätterna och gunga båtarna fram och tillbaka för att friskt vatten skulle strömma i sumparna och hålla fångsten vid liv. det var ett yrke med mycket lågt anseende. Idag används ordet sumprunkare som ett skällsord. ordet sumprunkare används av kapten haddock som skällsord i en tidig version av tintinalbumet koks i lasten



väldigt barnsligt av mig, jag vet. men det är ett kul ord. trodde mest det var nå crap nån hittat på. sen är ju alla av kapten haddocks skällsord roliga att använda i allmänhet. "stormar och orkaner och tusen tyfoner", "sabotörer och pestråttor", "krabbsaltade tångräkor", "anfäkta och anamma", "bomber och granater", "erbarmliga landkrabbor" och "riv mina råsegel", fan jag vill vara en sailor!!  tacka vet jag kapten haddock. kände faktiskt en kille som hette det, hm.. elle han heter väl fortfarande det. ja alltså inte döpt till kapten haddock, men han kallades haddock och var kapten för ett lag på kåren så det föll sig som naturligt med kapten haddock. tomatsoppa till lunch, varma koppen har visst kommit ut med nån mer matig version av sina små koppar. riktigt god. men har ändå nedräkning till min powernap.. tröttheten går i vågor. nickade till framför datorn där nån gång kring nio, läskigt.



*ta taa*

kalas dag 1



jahadå, då var premiären avtalad. det lever. och med det menar jag mig och med lever så är det egentligen högst tveksamt. har inte sovit så mycket inatt, men det var det värt! hade riktigt kul med j. och träffade en gammal vän, hängde kittelfjäll, suktade efter langos, dansade, bråkade med en pojkvän och hans flickväns mamma, drack shots, åt pizza, slängde pizza för sur-vakten på allstars skull och hittade två stackars pojkar födda 91 och 90 på väg hem och försökte övertyga dom om att det inte är coolt med droger. för det är det inte. aldrig nånsin. end of discussion.



med andra ord en toppenkväll. dag nr 2 blir hos l i hennes pappas nya lägenhet. busigt värre. men innan dess ska jag handlägga arslet av mig.. och sova powernap. mitt kungarike för en powernap.


nästa mål: sockervadd. den förste som hittar och bjuder mig på sockervadd får fanimig en kyss! gärna format som ett hjärta. men det är kanske att begära lite för mycket? men jag är inte knusslig, bara jag inte får dendär sockervaddsskiten som är på burk. on a stick ska de va!



*ta taa*

and so it begins..




modevisning: check! öl: check! j på väg hit: check! fint väder: check! öltält på kalaset: snart check..

all systems are good to go! *spraaaak* houston, we have lift off!



*ta taa*

dancehall mood



är i en dancehall period nu, funkar ju alltid om somrarna. visste dock inte att det fanns ett visst sätt att dansa dancehall på.. men tydligen. nackdelen är väl att förmodligen vet ingen annan det heller så man komma bara bli idiotförklarad på dansgolvet. hmm.. sen är jag inte säker på att mina höfter kan göra sådär?


sjukligt varmt i solen nu. lyckas alltid med att behöva stressa hem på torsdagar. höll på flyta bort på vägen hem. galet bra väder för en kväll med lite öl. kan det vara så att det blir bra väder till lulekalaset ändå?



*ta taa*

lukta go-gott hemma



yankee candles är helt fantastiska. har skrivit om dom tidigare också, men känner att jag måste lobba för dom igen. dom luktar helt fantastiskt, trixet är bara att låta dom brinna ett tag och sen släcka dom, då luktar det som mest. och med det menar jag inte att det luktar tokmycket, utan bara sådär lagomt. inte nog för att framkalla huvudvärk, utan bara en såndär go doft som hänger sig kvar i rummet. amazing. finns bland annat på nelly, har inte forskat vidare så mycket. brukar oftast bli att jag klickar hem från nelly i samband med andra beställningar. nelly har inte världens största utbud, men vill man bara testa lite är det klockrent. och samplers räcker mer än nog, små pluttiga ljus som räcker en evighet. mina favoriter (har inte alla dessa än, men jobbar på det) är: clean cotton, freshcut roses, almond cookies, mulling spices, beach walk, dune grass, evenin air och midnight jasmine. vill ha, vill ha, vill ha.



värme-delux idag med, så inte motiverat att sitta inne. ich! sen låg lilla e och tryntorkade när jag gick hemifrån också, ännu mindre motiverat att stiga upp. mina ögonlock har dessutom börjat ha nå fuffens för sig på mornarna. ögonen är näst intill kruttorra så ögonlocken som fastnar. det är synd om mig.



*ta taa*

skruvkoma



läckert med vattenljus, tänk om man var så skicklig själv..


inte läge att göra nåt överilat nu, vi har just tryckt potatisskruvar, lövbiff och beanaisesås. känner mig som en stoppad gris. och tiden går för fort också. typiskt.



*ta taa*

ulitmata godiset



för er som inte vet det så är det ingen bio utan ahlgrens. ingenting är ju egentligen nånting utan ahlgrens. är ju egentligen en chokladkvinna, med undantag då för bilarna. dom är alltid bra, alla gillar dom och man kan leka med dom medan man äter. minns en gång när jag var liten och satt och såg på skurt, minns ni han? och dom var och hälsade på på bilfrabriken och man fick se formarna gjorda av majsmjöl som dom gjorde dom små godingarna i. plus att skurt lärde mig att varje bil är god var för sig, men kombinerar man dom, en rosa, en vit och en grön så blir dom allra bästa. jag äter aldrig bilar utan att trycka in minst en av varje i munnen samtidigt. och nu finns det ju så många fina reservdelar till dom! och husvagnar!! kung.


kom just från stan, skulle bara köpa nagellacksremover och gå på sysse. men givetvis avhandlade jag några fler affärer min vana trogen. bland annat make up store, fick äntligen med mig ett läckert mörkrött läppstift vid namn devil. har letat länge men inte riktigt kommit mig för. tänkte mig en sotig, blek look i helgen, och toppa med röda läppar givetvis ;)



*ta taa*

boyfriends make you lazy


lisa lindal. hittade henne på nyhetsmorgon nån dag här. riktigt duktig tjej, gillar hennes röst och tummorna . fab, totalt fab.



l - *sjunger håll om mig i pilli-pill version*
e - "håll om mig?!"
l - *paus*
l - "javisst, det kan jag väl"
l - *lägger en arm över e och skedar henne*
e - *börjar hysteriskt tokskratta*

fy vad det är kul att ha nån att sova med. psykskaften på malmudden. hoppas bara att ingen hörde våran konsert igår genom fönstret. men det bjuder vi kanske på?



 *ta taa*

ambush



jaha, jag visste att denna dag skulle komma. jag skulle behöva öppna dörren. och resultatet? plockepin utan dess like. jag tog mod till mig och öppnade dörrarna under diskbänken och blev anfallen av min pant. pantflskor och burkar till förbannelse. min kära mor och syster har förbarmat sig över mig och kommer och hämtar mig så jag får bli av med det hela.  ett fantastskt exempel på mig och min förmåga att skjuta upp saker. är nog en mindre förmögenhet där inne. wish us luck!


efter den prövningen så blir det irene huss med sis. vilket i och för sig är ytterligare en prövning.. är inget fan av svenska serier/filmer. men sis blir glad och nöjd, och det - det är huvudsaken.



*ta taa*

kaka på kaka



har först nu lyckats komma mig för att prova ben & jerrys tillskott till GB. wich. men i wish att den hade varit ännu godare. missförstå mig rätt, den var grymt bra. men för 25 kronor förväntar jag mig dedär lilla extra. vilket jag inte tyckte fanns. men det betyder inte att jag inte komma köpa den igen :P


middag nu va? lyckades knepigt nog ta mig från jobbet i anständig tid, dvs 15.30. jag lyckas  a l d r i g  komma därifrån i tid, oavsett hur tidigt eller sent jag slutar. måste börja med det. flexen börjar spåra iväg. otroligt fab väder ute idag, har gått till och från jobbet. brukar inte ha ro med det, utan cykla. vill komma dit jag ska fort som fan för det mesta. men idag var det väldigt avkopplande att bara strosa till och från jobbet. mer såna dagar, tack.



*ta taa*

upp med axlarna



gillar balmains höstkollektion. många snygga, stilrena, plagg. verkar som att hela kollektionen går i svart och vitt, med mycket strass, drakedjor och andra snygga detaljer. är inte helt överens med avelvaddar, men skulle absolut kunna tänka mig kavajen till vänster... hm.. och skinnjackan till höger. i like.


ska smita upp på terrassen nu med en frukt och njuta lite av solen.. ändå bra dag idag fast vi har stått still lite. har just pratat med gullepappa i telefon också, han är förjävlat rolig alltså!!



*ta taa*

why?



varför är det så att vissa personer borde man bara hålla sig borta från för husfridens skull? nu menar jag det inte negativ, det är inte av risken för en fight dom borde hålla sig borta. utan för att det är så svårt att koncentrera sig när personen i fråga är nära.det finns människor man bara behöver hålla ett avstånd från, inte se, inte höra, inte träffa, inte nåt, bara för att kunna fungera. jag behöver mig en bubbla. som hamstern i bolt! görs dom i human size måntro??

hm.. tur att han inte ser nå galen ut? fast vem hade inte blivit galen av att bo i en bubbla?


mysmorgon med mcgyver idag. vilken klippa han är! ska börja hasa mig till jobbet nu, högst omotiverat när det är så fint väder.



*ta taa*

irrational




"you can argue both sides of a case, but why we feel what we feel isn't logical, it's emotional"



ska promenixa med a-m snart. men nu började det ju regna? också väldigt ologiskt, har ju varit jättefint och varmt ute. fast det är skönt med ett sommarregn. allt luktar så gott efter regnet. en annan sak jag älskar med sommaren är när det luktar nyklippt gräs. underbart. saknar villan på björx lite, har inte så mycket till gräsmatta på balkongen att klippa...



update: nu försökte hon slippa den jäveln och skylla på regnet. när jag sa att det var över kallade hon mig gestapo. mitt svar blev arbäiiij mack fräääääj, så nu jävlar ska hon få jobba. hon ska få gå i blötgräset medans jag går på trottoaren *mohahah* workout isn't for pussys! fy sig! :)




*ta taa*

men hallå värmeslag!!



har i princip inte en tråd på kroppen, men ändå sitter jag här och försöker skala av mig huden för att det ska bli mindre varmt. ha just varit till hemmakväll för att lämna en film (var till sist tvungen att skiljas från min älskade twilight), men höll på lämna in själv på kuppen. sjukligt varmt i solen nu.
hoppas bara att det håller i sig till kalaset
i helgen. det skulle ju vara super. men man får la inte hoppas på för mycket. tung dag på jobbet också. har tidigare inte förstått varför alla muttrar så om måndagar på jobbet. visst det är jobbigt på morgonen att stiga upp efter helgen, men mer än så har jag inte tyckt. men nu är dehär den tredje panik-tunga måndagen på rad jag haft. tokmycke att göra och alldeles för lite tid och ork. behöver nåt kallt nu.. kyl ner mig!!



*ta taa*

inte blogga på jobbet



har varit dåligt med jobbrelaterade inlägg nu. så jag tänkte bara klargöra en sak appropå jobb. de, ibland långa, inläggen jag lägger upp medans jag är på jobbet är inget jag sitter och srkiver på arbetstid. brukar alltid ha ett antal klara inlägg som jag lägger upp då och då på jobbet, skriver visserligen ibland en trudelutt i slutet, men det blir oftast i samband med när jag kommer tillbaka från fika eller luncher. givetvis. vissa dagar när det är mycket hinner jag inte ens med det och då blire inga inlägg alls. jag har lite problem med folk som sitter och konstant nöjessurfar på jobbet. visst tycker jag att man ska, om man anser sig ha tid, få surfa lite på jobbet, det är en självklarhet. det är ju faktiskt inget fängelse man jobbar på, frihet under ansvar ska det vara. såå.. bara för att ingen ska börja undra vad jag egentligen sysslar med på jobbet :) sen att ha en massa klara inlägg är ju också klockrent när man pysslar med annat på fritiden, men ändå vill uppdatera bloggen. hatar ovettig inlägg utan substans (nog för att jag lyckas med ett antal såna också). för jag skiter faktiskt om du (personen som skriver bloggen jag läser) berättar att du ska gå och fika nu.. vad ger det mig? ingen speciellt underhållande läsning direkt. hmm.. inte för att mina andra inlägg heller är så förbaskat underhållande. men det är ju i alla fall ett 20-30-tal unika läsare varje dag, så nåt borde jag ju göra rätt :P



*ta taa*

är det möjligt?



vaselin. jag älskar det, sover alltid med det. har burkar utspridda lite varstans hemma. men skulle det vara möjligt att få en enda liten jävla burk som är lättöppnad? jag blir vansinnig varje gång jag ska få upp fanskapet. man får pilla, vrida, slita och sen preciiiiis när den nästan är på väg upp lyckas man mosa ner locket igen och får börja om. snälla nån. och jag med världens kortaste stubin, minsta tålamod och lung får nästan en hjärtinfarkt varje gång. irriterar mig på småsaker möjligen. men dock. säg någon som aldrig haft problem med dendär gudsförgätna gula burken? ne juste.



och gissa vem som lämnat mobilen hemma i morse med? blir så muppigt konstig av att inte vara ensam på morgon så jag glömmer jävlat allt.



*ta taa*

come on baby light my fire



jag älskar tända ljus. jag är en ljusoman. nu har min pyromani varit lite stillad på senaste, men nu börjar det ändå bli sådär mysigt smådunkelt om kvällarna så nu åker dom fram igen. chefen tipsade mig om yankee candles för ett bra tag sen nu. ljus som är med doft i. jag brukar inte gilla såna ljus för jag får mest huvudvärk av sånt. men detta är helt fantastiskt, clean cotton heter den, och det luktar som man precis kört hela lägenheten i en torktumlare. underbart. så nu ska det brännas här hemma.



blir mys resten av kvällen nu, har just kommit från halvblodsprinsen. klart godkänd, höll till och med på att börja gråta där ett slag. bara irriterande att man vill se sista filmen nu på en gång. har svårt för cliffhangers, är alldeles för otålig för sånt. fick förresten nå flashbacks när vi satt i salongen från min första bioupplevelse. eller jag tror det var det iaf? jag och pappa var och såg pippi i söderhavet. eller har jag drömt det? pappa? fast han minns väl knappast, med tanke på att det var ca 20 år sen. fast å andra sidan borde han minnas om det var så, för det var i så fall senaste gången han var på bio.. lilla pappa :)



*ta taa*

moussaieff



snybblade över en annons i vouge med helt otroliga ringar. moussaieff. galet stora, bling bling, ringar av natuligt färgade ädelstenar som safirer, rubiner och smaragder. fantastiska. frågan är väl om man skulle våga gå runt med en sån förmögenhet på fingret. känns som att fingret skulle sitta löst till...
moussaieff.co.uk


men jag är i en ringperiod fortfarande, vill ha många, stora, blingade, annorlunda ringar. men dom är fan ivägen ibland när man har dom. men det är det värt. fast nu, kors i taket, känner jag också ett plötslit behov av en enkel, helt vanligt, tilintetsägande silvering. okej, kanske lite guld också, men bara för att det är snyggt när man är brun.




*ta taa*

nedlåtande attityder



nåt som gör mig jävlat förbannad och tända på alla cylindrar är folk som har nedlåtande attityder. "lilla-gumman-syndromet" om ni så vill eller kommer med nån kommentar som antyder att man är en liten känslig person exempelvis. jag biter ifrån. om det är en person jag faktiskt orkar och vill bry mig i så säger jag till, jag tänker inte bli behandlad förnedrande och som om jag inte har något baki pannbenet, och det gör jag klart för den personen i fråga. är det någon jag inte egentligen orkar med annars kör jag på min "slash-ignore" och går vidare. gaaah, blir tokig av såna människor. jag tar visserligen inte åt mig eller tar illa upp på nåt vis, men det är inte okej att behandla folk så. varken mig eller någon annan. såna människor tar bara upp energi man kan lägga på annat. punkt.



så så, lugn nu. mysigt med lite regn ute, speciellt när jag och sis ska på bio när hon slutat jobba. vi ska och se lilla harry nu medans vi fortfarande kommer ihåg vårt maraton. är sjukligt sugen på biosnacks.. och ahlgrens bilar. det är ju standard när man ska på bio, tihi



*ta taa*

inspirerad



snubblade in på en blogg idag och då kom inspirationen över mig. jag har ju hållt på slöa och dra ut på att fixa till lägenheten. vill lämna in luckorna i köket för omlackering och jag vill göra nåt åt väggarna i vardagsrummet. there's no time like the present. jag menar, jag vill ju trivas? även om jag letar nåt nytt så ska jag ju bo kvar här tills min skönhet (dvs min nya bostadsrätt) dyker upp. här är tjejen som inspirerade mig. sis har ju samma färg på väggarna, varmt bruna, i sitt rum. och det är sjukligt snyggt, har tänkt ända sen dom tapetserade om hennes rum att jag ska göra en fondvägg i samma färg. men jag tror fan jag ska tapetsera om hela vardagsrummet. hmm.. mest för att jag inte kan bestämma vilken vägg jag ska göra till fondvägg. velig som man är.
bild lånad från peerlas (aka lovisa hoffmans) blogg..


let's call it a night nu va? det är ju ändå lördag..

*ta taa*

det var tider det



hade glömt att jag hade några avsnitt kvar av nord och syd, och gissa vem jag hittade där? ingen annan än gamle wayne newton. jag är fan pensionär innerst inne egentligen. för er stolpskott som inte vet vem mr newton är så kan ni kolla detta klippet (ett gammalt country medley). om inte annat måste ju nån ha hört danke schöen, annars har ni ju totalt slaktat er musikhistoria. med en liten crash course i denna historia så kan jag meddela att han var en av las vegas största underhållare på den tiden det begav sig. en ren legend i trakten, i över 50 år har han underhållit alla människor som kommit till vegas för att synda,



en annan skön gammal dänga är denna hm.. julsång?


*ta taa*

it's not t h a t the wind is..



ron white är en grym standup från texas. och appropå att det blåser mini-orkan ute kom jag tänka på honom.



"there was a guy, down in Florida, who said that the age of 53 years old he was in good enough physical condition to withstand the wind, rain, and hail of a force-5 hurricane. now, lemme explain somethin' to ya: It isn't  t h a t  the wind is blowin'. It's  w h a t  the wind is blowin'. If you get hit by a volvo, it don't matter how many sit-ups you did that mornin'

ron white - they call me tater salad (2004)


väldigt festligt. tänkte bara göra en massa nyttiga saker hemma idag. har än så länge enbart resulterat i att jag legat i soffan sen 9 och sett på toon disney. men det tar sig nog. blev en myskväll igår när jag och sis kom hem. har sovit som en död sen också, minns inte ens när hon åkte till jobbet i morse.. har varit en tröttsam vecka på jobbet så jag skyller på det. har enbart nedräkning just nu.
utsikten från hotellet vårat..
magaluf..


*ta taa*

lovely love




ger upp nu. har inte fått nån lunch. har inte fått nå eftermiddagsfika. har en syster som surar. enough is enoug. let's call it a day..



*ta taa*

stumpig



jag känner mig precis så. stumpig. kortade mina naglar igår, och nu känns det som att jag inte har nå fingrar alls. har tänkt göra det länge, speciellt under sommaren när man är runt så himla mycket. hellre korta naglar än att nån går av. nåja, jag vänjer väl mig snart. om inte annat är det lättare att skriva på tangentbordet. vart knäckt igår efter visningen, kom hem och slocknade i soffan och vaknade igen vid 23. tungt. hade massa nya roliga saker igår dock, och nästa vecka ska vi gå kläder från höstkollektionen så det ska bli läckert. jobbit mycket folk igår dock, blev rent ut sagt stressad. men jag ramlade inte, jag flashade ingenting och jag gick som en gudinna (nästan). och nu är det fredag, skönt med nå jävulst. är ju nån slags tillförordnad ansvarig nu när chefen är borta. och det blir ju klart mer att göra. men det är kul det också med lite mer ansvar. härda ut till 15-16 nu nånting, sen ska jag och fika med lillkusinen som är på besök från stockholm. hmm.. eller liten? han är visserligen ett år yngre, men han är då fan så mycket längre än mig. men det blir mys.



*ta taa*

you can sign me anyday




speedyinlägg innan jag ska iväg på visningen. har stressat som ett djur på eftermiddagen. just kommit ur duschen och som en följd av stressen höll jag på slå ihjäl mig som vanligt. men i vilket fall får robban signa mig vilken dag som helst, pick a day, any day.. bussen nu på en 20 min. andas linda, andas.




*ta taa*


klockrena luncher



smet ut på lunchen för att köpa en korv och annat smått och gott på pressbyrån och hittade mig i samma veva vouges augustinummer. måste verkligen se till att skicka in så jag får hem min prenumeration istället. men idag gjorde det inget, tog mig korv, vouge och annat pick och pack och satte mig och njöt av solen på floras kulle. sommarluncher utomhus är det bästa.




*ta taa*

dagens ord - flanellograf



en flanellograf är en tavla för att presentera information. flanellografen består av en filt, ofta av flanell som spänns över en tavla. bokstäver, bilder eller figurer kan göras av hård papp vars baksida också är klädd med filt eller sandpapper. detta gör att figurerna enkelt kan sättas fast och tas bort.



nivet en sån som man hade på dagis och som dom använde för att berätta historier för oss små. man kan ju tycka att en filttavla eller, om man nu nödvändigtvis vill kalla det flanell, flanelltavla. men icket. flanellograf. sug på den ett tag ni.. men jag tycker det låter som nåt helt annat, typ tänk telegraf? trötta funderingar såhär på morgonen.. glömde nåt annat viktigt hemma idag dessutom, fast jag borde ändå sluta så det är väl lika.



*ta taa*

kunde inte sagt det bättre själv



hysteriskt kul. bloggen vemihelvete. fy fan så klockrent!! hobbyterrorister!! helt klart en blogg i min smak. ett annat klockrent inlägg är detta om ikea, skrattade så jag grät!!



"brända mandlar. att det smakar fan är väl en sak. men lukten! åh den lukten. en vämjelig sötsliskig odör som ligger som ett segt kolatäcke över en dallrande varm och solig sommarstad, när allt man vill ha är bira i immande glas, isglass och svalkande dopp.

är det verkligen lönsamt att stå med den där gasolgrytan och brassa? eller är de bara hobbyterrorister?
för vem i helvete köper brända mandlar?"

källa: vemihelvete.se

just hemkommen från en promenix i det goa vädret. ska nog in i drömmarnas värld nu, dock inte sova utan en kväll med edward. totally awesome. kusin j är förresten i stan, så får se om vi lyckas få till nå fika. är tydligen holabalolu i buddbyn idag, men uppenbarligen var man inte bjuden. moget.



*ta taa*

mer kopior


hittade dessa på have2have för ett tag sen. YSL inspirerade måntro? men jag gillar klacken på kopian mer. gillar inte riktigt dehär med stora, tjocka, klackar ju. och definitivt inte stora, tjocka, klackar i caged style. hmm.. fast gillar höjden på skaftet på originalet. nog var det väl själva f**..!? funderar på om skodesigner skulle kunna vara nåt för mig? eftersom jag alltid vet hur jag vill skon ska se ut, men aldrig hittar en sko som överensstämmer med bilden i mitt huvud.



mye nu.. höll precis på kläcka en groda om att jag jobbar bra under press (vilket jag brurkar göra) men nu gick tamigfan allt åt skogen. och fint väder är det ute också.. att man aldrig ska ha flyt alltså!!



*ta taa*

my oldest love


jag har och kommer alltid vara lite kär i sean connery. tycker han är helt jävla fantastisk. den utstrålningen, dialekten och timingen han har är helt oslagbar. har sett varenda bondfilm med han säkert tre, fyra gånger. har sett the rock säkert dubbelt så många gånger om inte mer. och sen alla andra möjliga och omöjliga filmer han gjort. han påminner mig om min pappa. dom har nån min som dom gör, då dom ser exakt likadana ut. min pappa är söt. och sen att sean connery har gjort reklam för louis vuitton är ju ännu häftigare. nu vill jag ha min LV väska mer än nånsin.



glömde mobilen hemma i morse, stolpskott som man är. tror det är för att jag drömt så underligt på morgon, är helt ur balans idag. nåja, så ni som måste ha tag på mig når mig på mitt jobbnummer. ni som inte är välsignade med det nummret får vackert vänta tills jag komma hem igen.. hihi



*ta taa*

sexig musik



vad är det egentligen med musiker? alltså vad är det som gör dom så himla sexiga? för så är det ju, finns ju hur många kex som helst i den branchen. bara antalet groupisar visar ju det om inte annat. det är nåt visst med en kille som halar fram en gitarr, eller som snurrar med ett par trummpinnar, eller som kan sjunga, eller spela piano, eller typ vilket annat intrument som helst.. förutom kanske tuba. i vissa fall är det ju musiker som inte egentligen ens är det minsta snygga, men ändå blir dom fruktansvärt heta på nåt sätt.
nu är väl jag visserligen kanske lite partisk, men jag har i alla fall inte fallit för någon  e n b a r t  för deras musikaliska talanger, utan dom har faktiskt varit snygga och charmiga också. hmm.. tror jag. men dock. det är nåt förtrollande med musikaliskt kreativa män. kan i mitt fall kanske ha lite att göra med att jag blir så fruktansvärt fachinerad och förbryllad av att se en karl spela ett instrument, mycket för att jag för mitt liv inte lyckas med det själv. har ju spelat både cello och gitarr, men fastnade aldrig riktigt för det, fick inte riktigt till det. men jag är lite för otålig i och för sig. i vilket fall, helt förtollande. kan ingen lära mig hur man gör?



*ta taa*

the saga continues


har klickat hem the twilight saga collection på engelska, givetvis, nu. risken är väl att jag måste sjukskriva mig när den väl kommer. jag har ju en tendens att bli så när jag väl blir besatt av nånting. det går ju över, men förmodligen inte förän jag läst ut alla fyra böckerna. fan man bir deppad när det är så grått ute. visserligen är det ju varmt, men jag är inte motiverad för fem öre att gå ut och gå eller nåt liknande. kanske skulle ta och städa eller tvätta eller nåt?



*ta taa*

inte att förväxlas



läste en bra sak häromdagen. kärlek och känslor ska inte förväxlas med nostalgi. ofta gör man det när det känns som tyngst, både när du är i ett förhållande eller precis kommit ur ett. man har lite panik, man är äldre, vill inte vara ensam, vill inte sumpa det man lagt ner så mycket tid på att bygga upp, man vill inte ge upp för man har haft så mycket bra tillsammans. och jag känner igen mig, var nog (kan jag inse såhär i efterhand) därför det tog sån tid för mig att komma ur mitt senaste förhållande. men händelser kommer emellan och det man hade från början är inte samma som man har idag. i vissa fall är det till det bättre, man blir starkare som par, i andra fall inte.. . låt inte nostalgi lura dig. jag älskar d fortfarande, kommer jag alltid göra. men det var då och nu är nu. när en viss tid har gått, saker har hänt, så blir det inte samma..
jag fick upp ögonen, någon kom in i mitt liv och fick mig inse att det finns så mycket annat än det gamla man klamrar sig fast vid.. man ska aldrig nöja sig. aldrig med mindre än vad man är värd...


känns bra att jobba när det regnar.. mye bra!

*ta taa*

gissa vem som..?





ja men förmodligen. gick och hyrde twilight, sen lagade vi kättfärssås och spaghetti, fixade marängsviss, plockade fram colan och godiset och försvann in i dimman. tre gången nu. och jag får ha filmen sex dagar till, vilket innebär att jag komma se den minst sex gånger till. hrm.. och sis komma förmodligen se den lika många gånger till.



*ta taa*

skönast just nu



gillar denna starkt just nu, skön och lugn.. i like. den går varm på jobbet, vart lite för mycket med p3, blev så upprörd av abortdiskussionen och vissa puckon med dåliga, dumma argument. vem i hela friden skulle välja att behålla barnet istället för att bli införd i ett register!?


*ta taa*

viva la p3



sis har börjat lyssna p3 på jobbet. och jag har då börjat göra samma, börjar vara lite less på min playlist på youtube. och det var ett vinnande drag kan jag säga, prankcalls är ju kanske hur kul som helst. satt och fnittrade som en vansinnig nyss, klart mycket roligare att jobba nu.



nu har dom dessutom en diskussion om huvida registrering av personer som gör aborter kommer påverka en kvinnas beslut att göra abort eller inte. tydligen ska anledningen enligt artikelt vara att de lättare ska kunna följa upp eventuella komplikationer vid aborter och hur de förbättra det  förebyggande arbetet och liknande. ganska intressanta saker ändå, jämfört med the voice som visar onödiga saker från japan lixom. nog för att det också är kul, men det känns ju trevligt med en lite mer intellektuell diskussion. men jag är lite osäker på hurvida jag tycker att det ska vara krav på detta eller om det kanske ska vara valbart i fall till fall? gaah, denna diskussionen kan ju bli hur lång som helst.. ska pappan också registreras då? kränker registreringen den personliga integriteten? varför ska aborter förebyggas (är ju inte alltid de är till följd av slarv med kondomer eller rent ut av istället för att använda preventivmedel, det kan bara ha skett något som gör att tidpunkten blir helt fel)?  mycket nu.. krävs nog mer än en fikarast för att kunna skriva ett vettigt inlägg och ta ställning, får väl se om förslaget går igenom eller inte överhuvudtaget.



*ta taa*

bara invänta dagens maraton



just kommen ur duschen, väntar nu på sis igen. får se om hon har med sig nå gott, bad om nå fräscht efter våra onyttigheter igår. men det lär väl inte hända, blir väl ångest imorrn igen. oh well... mera maraton. hoppas på att vi ska hinna se de tre sista idag så vi kan gå och se halvblodsprinsen i veckan. sen började vi även disskutera att hyra twilight en gång till och se den en kväll, en natt, en hel dag, helg eller vecka.. mig kvittar det. är kär än.
typ körsbär hade suttit fint? elin? någon?


*ta taa*

knockoffs



hittade en fantastisk kopia av mina älsklingsfavoriter från gucci. asos är bra emellanåt.. men jag gillar ju original bättre än kopior. i alla lägen. funderar på om man ska bjussa sig på nåt trevligt när jag firar att ett kvartal av livet gått?


*ta taa*

dagens ord - köttmongo



ett köttmongo är en person som nästsn uteslutande äter kött och aldrig grönsaker. vitt kött och kyckling är inte inräknat, ett köttmongo äter grisiga gatukökshamburgare, korv, örda biffar och vesuvio med extra köttfärs.



sen är ju mongo ett fruktansvärt bra ord att sätta ihop med det mesta, seriemongo, chipsmongo, diskmongo, skomongo and so on. så egentligen kan man väl säga att dagens ord är mongo egentligen. sjukligt varmt i solen nu, är i upplösningstillstånd just nu. vi såg bara två filmer igår, ska fortsätta idag när sis komma från jobbet. hon ska flytta in här nu. modern och fadern har ju slut semester så det blir väl trångt hemma i villan? hrm.. inte lika trångt som min lilla tändsticksask till badrum komma bli på mornarna nu.. men det är mysigt att ha nån här iofs.



*ta taa*

bulle i ugnen



oh well.. not quite. men kakor dock. grymt recept som jag fått av chefen, klockrent att göra innan och ha i frysen. och sen när man behöver nåt att tugga på slår man på ugnen, tar fram rullen ur frysen och bakar klart.. sen är ju jag hopplös på att följa recept, vilket innebär att idag testar vi kakorna med choklad med mintsmak. får se om de blir läckert.

ugn:
180°, ca 10 min

ingredienser:
100 gr hasselnötter            1 ägg
150 gr mjukt smör              3 dl vetemjöl
2 dl farinsocker                   1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära                      ½ tsk bakpulver
rivet skal av en apelsin     200 gr mörk kvalitetschoklad 70%

bakning:
rosta hasselnötterna i 10 min i ugnen, gnugga sen bort skalen i en torr handduk. vispa smör, farinsocker, ingefära och riven apelsin krämigt. rör i ägget. blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd försiktigt ned i smeten. hacka cokladen grovt, blanda ner dem samt de hela hasselnötterna i smeten. rulla in smeten i plastfolie eller bakplåtspapper till en korv och vrid om ändarna. frys rullen tills den stelnat, ta sedan fram den när det är dags att baka och skär degen i ca 1 cm breda skivor. lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 10 minuter.



nu kom sis, så nu kör vi!! hejja harry!! (yes, i am a fullblown dork)

*ta taa*

nostalgia



har hasat mig ut på balkongen i morse. har lyckats hitta en bok jag inte minns slutet på. väntar på att sis ska sluta jobbet så ska vi köra harry potter maraton. efter jag fått mig en trådlös router, blir vansinnig av att inte kunna ha datorn i soffan eller sängen. men det är ju jag i ett nötskal. får aldrig fingranra ut. tror jag ska överraska henne med att baka chocolate chip cookies också. kanske. bjuder på lite mysbilder från igår i brist på annan inspiration. kvällssol på balkongen är det göttaste.


fick ett meddelande av en gammal, gammal vän också. kaxigaste mannen på jorden. vet inte varför jag gillar det. funkar inte på alla människor, dom flesta brukar jag bara avfärda eller skälla ut när dom beter sig så. men inte han, det passar honom.



*ta taa*

skuttar iväg till okq8



gissa vem som har paket? korrektamundo. lilla jag som sagt. så nu ska jag strutta iväg till okq8 och hämta det. iförd mina nya (som jag inte vet om jag gillar än) solglasögon. ett resultat av mitt shoppingvansinne på lunchen igår.


blir föprhoppningsvis en lugn kväll ikväll. så inte upplagd för nå annat. hann inte till johan idag för att korta staven heller. frustrerande. oh well.. paket piggar upp.



*ta taa*

freaky friday



har haft en skum fredag än så länge. vaknat i tid, duschat läääänge, legat och myst i soffan och kollat nyhetsmorgon. vilket är saker som jag aldrig nånsin hinner med annars. blir ofta vakna sent, duscha i reafart och knappt hinna sätta rumpan i soffan innan jag måst upp igen. plus att nu sitter jag och går igenom lite gamla mail och fånler töntigt. jag.. hm.. saknar? får man göra så verkligen? hoppas det blir frulle snart så man komma på andra tankar..


sommaren har aldrig känts längre, men jag är inte säker på om jag gillar det egentligen... man är allt bra underlig.



update: åhhh, har fått ett paket att hämta precis!! känns som en ännu bättre fredag nu. tänk ormskinn, svart satin och heels to die for!! wunderbar!

*ta taa*

fan ta stan



nackdelen med att jobba i princip inne i stan är att man fuskar på lunchen. smet iväg en sväng och bara på en kort stund hade jag tre påsar med alldeles för mycket saker i. suck och stön.. men fina saker! ska försöka fota sen om jag ids. riktigt varmt ute också så att jag tror afterworken kan bli bra ändå. om det nu inte hade varit för att det börjat regna. just my luck. men nu ger jag upp jobbet, tröttsam dag minst sagt.



*ta taa*

efterjobb



har fått dispens av min "agent" att gå på afterwork idag och skippa visningen. gulle f. är väl inte så peppad, har huvudvärk idag igen. men hellre afterwork med huvudvärk än att strutta runt i minimala kläder med huvudvärk lixom. men dagen har ändå börjat bra, drömde en braig dröm i morse. så braig att jag stannade i sängen och började först 8 istället. gotta love the flex.



nu ska n bjuda på fika, för hon har fått sin ryska juristexamen godkänd även här i sverige. yey och grattis till henne!



*ta taa*

eklektisk



jag är en såndär person som inte kan säga om jag gillar en musikgenre mer än en annan. jag är eklektisk när det gäller musik helt enkelt. sen är jag väl också en jävla periodare när det gäller det mesta, vilket kanske är ett enklare sätt att förklara saker och ting på. ena stunden kan jag vara helt inne på skrik och skränmusik, nästa vill jag lyssna på techno eller likande med en massa dunka-dunka, sen hamnar jag i min ghettoperiod när jag enbart lyssar på gansterrap, och sen kan jag plötsligt sitta och lyssna på gammal motown-musik eller all-american-country. men nånting som jag aldrig varit är en person som kan fästa mig vid en grupp, jag gillar sällan och aldrig album av en enda musiker, jag har alltid varit en sån som köpt blandskivor (om jag nu köper skivor alls). visst kan man hitta vissa favoriter på b-sidor av skivor, men för det mesta så tycker jag att jag enbart fastnar för kanske 2-4 låtar på en skiva. men visst, vissa artister måste man ju bara ha hela albumen av, undantagen som bekräftar regeln



däremot så har jag vissa favoritartister, eller rättare sagt favoritröster. oftast fastnar jag för just rösten, en skön röst gör det mesta för en låt enligt mig. jag gillar, hesa, raspiga, djupa, sensuella, mörka röster. har inte heller alltid nåt emot röster som kan låta/vara otränade, gillar nästan röster som spricker lite. för det mesta. finns andra favoriter också givetvis.
frida öhrn - jolene.. det bästa av två världar


update: har hittat en ny hes favoritröst, robert pattinson. helt fantastiskt skön. varför får vissa allt? utseende, skådespelartaland, musikalisk talang and so on.. livet är inte rättvist ibland. det som mest inte är rättvist är att jag inte får gifta mig med han iofs.. tihi

*ta taa*

åh jag som inte har paraply




preciiiiis när jag kom från lunchen på floras kulle började det regna. ibland har man tur. ännu mer tur att det kom en halvnaken longboard-åkare med magrutor och satte sig bredvid oss i solen. kex på lunchen, är det sånt som kallas jobbförmåner? har dock inget paraply, men det går ju iofs inte cykla med paraply.. och jag måste ju ändå ducha idag, hihi



*ta taa*

i'm in love with a fairytale



vi såg twilight igår. två gånger. båda gångerna satt vi och "åhh.", "ahhh-", "ohh-", och "naaaw-"ade oss igenom filmen. jag är fullständigt kär i filmen. efter ca 5 minuter kom jag fram till att denna film hamnar mest troligt bland mina top 3 filmer nånsin. tänk då att den fightas med sex and the city-filmen. jag vill bli vampyr, jag vill leva för evigt med den karln. finns två karlar nånsin som fått, hm.. eller får, mig att pirra sådär när jag ser deras ögon. nu blir dom tre. jag hade högtflygande planer på att sticka till usa och gifta mig med honom tills chefen sköt ner mig när jag kom i morse, genom att meddela att han är gay. villket fullständigt slöseri med en underbar karl.



nu pratade jag givetvis om robert pattinson. men cam gigandet är ju en favorit sen tidigare, satt tokbänkad framför OC för att få se den mannen. till och med nu, i filmen när han hade långt hår, så fastnar jag för honom. jag gillar hans underläpp? är det underligt?



jaja, fokusera nu. blir ju helt till mig. tror jag ska byta bakgrund på skrivbordet till en bild på dessa karlar. skolflickstöntigt? ja, men måste man så måste man!



*ta taa*

oh sister where art thou


väntar på lilla e. vi ska göra laxsoppa och se film och gotta oss. har fått vika mig, vi ska se twilight. har ju varit ett jäkla tjat om den filmen så vi får se om det är nåt för mig. men vart systern tagit vägen är för mig en gåta.. hon bad mig snabba mig från jobbet, men nu är jag helt ensam. oförskämt.


update: lite bilder på vår jävligt schyssta soppa och gulliga cupcakes. kladdiga chokladcupcakes med grädde, hallon och mörk choklad. vi är bra i köket! (hm.. det historian kanske inte förtäljer är att vi enbart dekorerat cupcakesen. ekströms har grymma cupcakes i frysen. klappat och klart. grymt goda för att vara köpes)



*ta taa*

sailor moon min vän


när jag och e var mindre brukade vi se sailor moon. vilken tjej. fantastiskt roligt med japanskt anime. och appropå sailor..? jag har börjat fastna för det litegrann. tyvärr. vill ha nåt blå/vitrandigt snyggt, med kanske ett rött ankarhalsband. hum hum hum. inte helt nöjd med att jag fastnat. behöver så inte fler saker.. har alltid velat ha en segelbåt också. tänk så glassigt att ligga uppe på däck med en god bok och en stor solhatt, väldigt exotiskt. tyvärr så blåser det väl så förbannat så hatten hade försvunnit ut i havet och boken och jag med den. har jag förresten berättat att min pappa har varit sjörövare? jominsann, utanför den spanska kusten, det är därför han skelar lite med ena ögat, det blir så när man har lapp för ögat länge...


typiskt bra goväder när man är på jobbet. tänkte ut och gå i morse, men då skickar dom väl skallgångskedjan efter mig när jag inte är här i tid.. 200 spänn på att det är kasst väder imorrn när jag ska på min morgonprommis!



*ta taa*

älskar min ballis



förra sommaren uppskattade jag den inte som jag borde. men i sommar är det andra bullar. jag älskar min balkong. har suttit ute sen jag kom hem. hittade en present i brevlådan som passade perfekt. hmm. tydligen är lax, avocado, choklad, banan, chili, melon, rödvin och nötter afrodisiakum. finns det nåt man kan äta/dricka utan att riskera att spåra ur? sen fixade och trixade jag lite, min kära pappa hade ju en present åt mig senast jag var hem. en till pilspalje, högst uppskattat. tack söta pappa som tänker på mig när han är på vårat favoritställe på lördagar: rusta. ogillar starkt plåtsidorna på balkongen, så jag försöker dölja den så gott det går. för förutom det? då har jag en fantastisk balkong.



*ta taa*

expert på nördiga serier



jag kollar alltid skumma serier. nu på senaste har jag hittat nå tjafs på tv400. nord och syd heter det, från 80-talet nånting om inbördeskrigen i usa. massor med kändisar är med: patrick swayze, kirstie alley, david carradine, johnny cash, gene kelly, elisabeth taylor, forest whitaker, erica gimpel och sen en massa andra gamla kändisar som jag har dålig koll på. men läckert är det, älskar tjejernas klänningar. och lite historia kanske man råkar lära sig på kuppen.. än så länge är vi bara på typ andra inbördeskriget, när abe lincoln och jefferson davis represernterar var sin del av landet.. hm.. eller nåt i den stilen. låter det som om jag har koll? förmodligen inte. men underhållande dock!



blir nån slags middag på balkongen nu. har lite orolig sen i morse, min nyaste stjärna har börjat krångla.. har tvättat den och fixat, men den har som svällt lite. allt var så fint igår (och har varit hela veckan sen jag gjorde den), men nu har jag lite ont, elle ont och ont, är mer öm.  jag som alltid brukar läka så bra. dumma stjärna! man vill ju inte heller pyssla för mycket så den blir irriterad av den anledningen. jag vart nog lite för kaxig igår när jag gick utan plåster nästan hela dagen. fan att man alltid ska vara så jävla ivrig! *grr*



*ta taa*

tablettmissbruk



jag är ett såntdär pucko som affärer lurar framme vid kassorna. all såndär merförsäljning, alltså sätta saker vid kassorna som man, även fast man inte behöver eller är sugen på, ändå köper. idag blev det en violask. och det är så det sista jag behöver. jag är en tablettasksmissbrukare. jag älskar alla små tablettaskar. fruxo. zoo. viol. pimpim. hmm.. eller det är kanske inte ett missruk eftersom jag inte har såna hemma så ofta. men det är väl ett trevligt missbruk om inte annat?v det morsan är vad jag vill ha när jag fyller år. massa tablettaskar. hur kul hade inte det varit att få?



distance is to love, what wind is to fire.



tillbaka på jobbet nu, har varit själv här och strosat sen i morse. ganska mysigt ändå, hihi

*ta taa*

gps på telefonen tack



tyckte att det var lite tyst här hemma. letade rätt på telefonen. och mycket riktigt, den hade slocknat. inte för att det brukar vara så mycket trafik på söndagar, men ändå. men innan jag hittade den sabla telefonen. den har en tendens att försvinna här hemma. oftast i sängen nånstans. där har vi en av nackdelarna med att inte ha en hemtelefon, man kan inte ringa mobilen när man tappat bort den hemma. inte för att det hade hjälpt i detta fall då den ändå slocknat. men det är ändå nåt jag hade behövt. det eller en gps på telefonen.. virrpanna.
hade helst velat ha en gammal kobratelefon, love them!


*ta taa*

inte så sugen


david la chapelle is a god.


inte alls in the mood att blogga. ligger i soffan och kör seiemaraton. känner mig halvt om halvt under ytan idag. har ont i halsen och huvudet, har så inte lust att bli sjuk på sommaren. tyckte jag hade klarat mig så bra, men så fort man slappnar av åker man ju på nå skit. ska tralla till affären så snart sista avsnittet av min underliga serie är slut. vette fan om jag ska avslöja vilken det är. sjukligt gammal och sjukligt skum är den iaf. nåja, får se om lite frisk luft får mig att må bättre sen.



*ta taa*

sleeping beauty



jag har en underbar varelse i min säng. en sovande skönhet. tyvärr snarkar hon emellanåt. lilla e är på besök, snubblade över henne igår när vi kom hem för att mellanlanda. helt ärligt så har jag fruktansvärt dåligt minne från igår. som vanligt när jag och h kommer ihop. men jag vet att det var tequila inblandat. och champagne. och öl. och vin. och baja päron. och jäger. hujja... och poliser. och kisspauser på olämpliga ställen. och gud vet vad mer. och givetvis så är det vackert väder idag. är så inte sugen på att sitta i solen. men nu rör nånting på sig, törnrosa verkar ha vaknat.. ska se om hon vill vara bakis med mig... later dude!



*ta taa*

spontaneous human combustion



är det riktigt, riktigt säkert att en människa inte kan självantända? för idag hade varit en sån dag med ypperliga förutsättningar för att jag sku tuttas på. kom just hem från stan, och vill dö lite.. jag är så varm så det existerar inte. sen att j tvingade mig gå en massa omvägar, bara för att hota att vi ska med ut på båten ikväll hjälpte inte mitt värmeproblem. nu pratar vi inte heller stora, stabila färjan utan han snackar öl, gött folk, ute och svirar i en betydligt mindre motorbåt. på färjan finns det väl livbojar och en redig reling att ta tag i om jag sku få för mig att ramla överbord. vilket garanterat inte finns på den andra båten. scenariot skulle förmodligen bli att jag plurrar och j skrattar så mycket att han nästan plurrar i själv, och sen låter dom mig simma in till strand själv. otacksamt.



*ta taa*

hat-kärlek



jag hartar korsord. jag älskar korsord. och jag blir minst sagt vansinnig när jag kör fast. jag är en såndär person som blir helt besatt när jag tar nåt för mig, och klarar jag det inte blir jag less, förbannad och vill bränna upp nåt. och det är just av den anledningen korsordstidningen nu ligger i soporna...



blir några ärenden på stan nu, bland annat vin till ikväll. har lurat hit h så vi ska mysa med tända ljus, vin, hors d'oeuvre, skitsnack och fnitter som vanligt. blir inte att träffa pärlan, hon får stanna hemma med pappa så vi stora flickor får roa oss lite..



*ta taa*

the tension



bra mycket mindre nerver idag kan jag säga. det tar sig som mordbrännaren sa, snart är jag expert på catwalken. men vädret hade ju kunnat vara bättre. ska i vilket fall ta en öl och lugna ner mig efter dagens arbete. har börjat förälska mig i några av plaggen för övrigt, vilket inte är bra. eller jo. men det blir ju så sjukt dyrt. men det är väl som vanligt då.. älskar chantelle.
har den i rött, men min vana trogen kanske jag måste ha den i svart också..


har som sagt fått lite saker idag, och jag är kär i dom bruna skorna. och den blå klänningen. hm... och i dom vita skorna och i de slitna jeansen. men nu sätter vi köpstopp. en stund iaf..



*ta taa*

jag läser tantsnusk



det är som roligt, jag är ju en bokslukare, och vi har ju tagit upp dehär med mini-biblioteket på jobbet. jag vet inte om jag generaliserar nu, men jag räknar norah robert till tantsnusk. inte fullblommad, men dock. det förekommer ju en väldans massa romantik, prinsen som gifter sig med en vanlig dödlig, heta passionerade kärleks-beskrivningar, den försvunna kärleken som kommer igen och dom lever happily efter after and so on. hm, kanske inte så mycket tantsnuskt, men en jävla massa dagdrömmeri om saker som sällan händer i verkligheten. men det är ändå dom böckerna på jobbet jag oftast kommit hem med. finns säkert minst 10 norah roberts-böcker på jobbet och jag har läst alla.. gör det mig till en tant? gaah, så jävla jobbigt, inte fyllt 25 än och jag har redan en medelålderskris!!




nog för att jag läser allt möjligt, men på jobbet är utbudet inte så stort. och jag är inte den typen som går på bibliotek eller en bokhandel och kommer hem med flera kilo böcker. nog för att jag hade kunnat, älskar doften av böcker. men jag är bekväm. måste hitta nån vettig läsning nu dock. gärna verklighetsbaserat eller faktabaserat. jag gillar böcker när man faktiskt lär sig nåt. jag har läst harry potter (ja jag är typ 10 år gammal egentligen) och det enda jag lärde mig där var en massa besvärjelser som inte funkar på riktigt. vilken besvikelse. vad ska man då läsa?



oh well.. tur att paketet kom då, för vädret var ju lika lite upplyftande som dålig push-up bh.. off we go to okq8.

*ta taa*

dayplan crashed



vart inte så mycket film, har varit och sprungit och hämtat paket, handlat (ben och jerrys glass bland annat) och andra muppiga saker. men lite bummed out över mina skor, överskattade mina fötter. dom är mindre än jag trodde. men ska köpa geleinlägg till mina silverskor och se om det inte går bättre. vill ju som så gärna ha dom, hihi. men det går ju inte ha för stora skor heller. suck och stön.



sen ser det ju nästan ut *peppar peppar* som om jag får goväder på kvarvarande delen av semestern. håller tummarna. men du kan väl ge dig fan på att det pissregnar imorrn ändå. men enligt mina beräkningar borde jag få ett nytt paket imorrn så det kanske inte gör så mycket om det regnar.. litet roar små.



*ta taa*

filmväder



eftersom det fortfarande är kasst väder så packar jag ner mig i soffan idag igen. har redan varit hurtig nog och gått ut och gått på morgon, sett nyheterna, bråkat med barnmorskan min och ätit mysfrukost i soffan. blir jim carrey maraton nu, börjar med number 23. och efter det ska jag hämta mina paket som kommit på posten. yey!



har ju för övrigt hat the hills maraton här för nån dag sen. gillar verkligen lauren conrad. hon har grym stil. sen är hon ju söt som få också. är för övrigt totalt kär i hennes chanel-väska, den med guldspännet här nedan.



*ta taa*

and suddenly, the sky opened



som sagt. skulle inte sagt nåt om goväder på semestern. himlen öppnade sig precis. oh well, det enda att göra då är att gå och tvätta halsen och slå på en film, quantum of solace. excellent!



här är förresten min söta, lånade klocka. bytte batteri i den idag, så nu är den inte bara snygg, den hjälper mig komma i tid också. är inne i en guldfas just nu. har letat efter en söt liten guldklocka hur länge som helst. hittade en variant på ur och penn, men den hade nån konstig kedjelänk i blankt guld som jag inte gillade. gillar denna bättre eftersom den är liten, i matt guld och ser mer ut som ett litet armband. sitter inte tight på handleden, utan som löst och ledigt. love. modern fick den när hon fyllde 30 av sina föräldrar, så det gör också att den betyder mer. känner mig närmare mormor när jag har den. saknar den lilla gumman.


*ta taa*

exhausted



speedade iväg till a-m för en eftermiddagsprommis. blev en sväng runt sjön och upp över kronan och lerbäcken. gick på en timme drygt och nu är jag knäckt. men en sak ha jag kommit på, deon jag fick när jag var hem? jag visste jag kände igen doften, för den luktar underbart, och nu har jag kommit på vart den kommer ifrån! från mina ldb facegel och face water som jag skrytit om här tidigare. luktar helt underbart och deon luktar likadant, väldigt sommarfrächt. klart att rekommendera. det värsta jag vet är deodoranter som luktar deodorant. isch!!



blir dom sista avsnitten av the city nu i soffan. måste fan vila mig. är det ett tecken på att man börjar bli gammal om man får ont i ljumskarna och höfterna när man går ut på promenad? typiskt! men alltid trevligt med a friendly face på vägen.. nåja, ska göra fruktsallad nu och sjunka ner i det svarta monstret a.k.a soffan.
jag med min fruktsallad, trött och härjad..


*ta taa*

i smell you later



om det är nåt som gör mig svag i knäna, så är det karlar som luktar gott. jag är totalt kär i mens perfume. riktigt löjligt. finns kanske inget sexigare än när en karl luktar gott. det gick så långt en gång att när jag var på stan och mitt ex bad mig köpa hem en deo åt honom så slutade det med att jag stal deon och använde den själv för att den luktade så gott. sen finns det väl givetvis andra saker som spelar in, vissa har ju lite problem med dehär med doseringen, inte läckert när dom luktar som en parfymfabrik. inte heller vem som helst blir sexig för att han luktar gott. det måste ju funnits nåt där från början, och sen med parfym så går dom genom taket helt enkelt. såå, min slutsats? mer goluktande karlar åt folket (det vill säga mig).

these are some of the favourites so far..

*ta taa*

cleaningday



jag skulle aldrig sagt nåt om att jag haft bra väder på semestern, för nu har det ju totalt tjallat ur. och är det dåligt väder måste man städa *suck* enda roliga med att städa är att jag ser ut som en idiot då. och alla vet ju att det är jättekul att skratta åt sig själv. jag städar som bäst när jag är arg, vilket jag tyvärr inte är nu, men då slår man bara pålite arg musik så brukar det lösa sig ändå.


*ta taa*

klick klick klick



kan eventuellt ha råkat köpa lite fler skor.. kanske. kors i taket har jag till och med köpt ett par sneakers som är på väg hem till mig. har som insett att jag behöver nåt att gå till och från jobbet i. men givetvis köpte jag några till som tar mig till skyarna. gissa vilka två av dessa jag klickat hem?


har varit en jättebra kväll, väldans trevligt. det kommer vi göra om, fast kanske med lite mat inblandat nästa gång. och nu ska jag faktiskt försöka sova, tänkte göra ett nytt försök med en tidig morgon, promenad, och sen in på stan och byta batteri i den söta guldklockan jag fått låna av mami..



*ta taa*

twice the charm



inte har det gått många knop idag inte. har en enorm huvudvärk dessutom, tänkte jag ska försöka bota den med en prommis nu. känns dock väldans omotiverat. var ju förresten hem-hem igår och det är alltid som lilla julafton, god mat, presenter och massage. plus att jag somnade en stund, mamma fick ju en massagestol av oss när hon fyllde år, så först satt jag i den och mös. sen hade hon spårat iväg och köpt en annan slags nackmassage. och trots att den är för nacken kan jag rekommendera att lägga den på golvet och massera fötterna istället, det tog ca 10 minuter, sen somnade jag sittandes. sjukligt skönt. vägen till mitt hjärta är massage. presenterna då? fördelen med att jobba som mamma gör är att man får en sjuhelvetes massa varuprover. och fördelen med att vara hennes dotter är att jag får också. wii!!



ska släpa mig ut nu, sen duchen. och sen är det väl bara ladda för bio, jag och p ska gå och se ice age 3 (jag vet att jag sett den, men jag är ju en barnrumpa o då får man se den igen). det perfekta är ju att p vill se den engelska versionen, passar mig bra. plus att han bjuder på poppisar, hihi



*ta taa*

underbar



helt underbar låt, snubblade över den igen. hade en period för några år sen när jag nötte den som ett mähä. so here we go again.


*ta taa*

myskväll my ass



ja det gick ju förvånansvärt dåligt att ha myskväll. vi hamnade på färjan istället efter middag, efterrätt, vin och fan vet vad mer. vilket i sig var jättetrevligt. morgonen nu är väl mindre trevlig. småbakis PLUS att det är den tiden i månaden. vill enbart lägga mig i fosterställning och dö en kort och plågsam död. första dagen är inte att leka med. har ju råkat lova p att gå på bio idag dessutom, vilket just nu inte känns kul alls. men ska försöka flirta fram den dejten till veckan, för antingen han eller jag måste dö om jag ska sitta på en bio i detta tillstånd. såå, nu: fosterläge! hm... och the hills. klockrent dagen efter.


*ta taa*

molnigt mys



håller på att pillra mig i ordning för att sticka till a-m och äta middag. har ingen aning vad hon lagat, men jag har blivit beordrad att ta med rödvin. vilket jag inte borde dricka när jag är ny piercad, men ett glas kan jag väl bjuda mig själv på? piercingen ser jättebra ut, är bara lite bekymrad över att den sticker upp på mycket, får se om det går till sig. men om jag är missnöjd så sa johan att han gör om den åt mig så det löser sig nog. ska tillbaka dit till veckan så får han kika på det och se så det läker rätt. måste korta staven i den andra piercingen också så han sa vi kan ta det samtidigt. inte för att jag tycker staven är för lång, men det är väl han som är experten.



åhh.. what to wear, what to wear? vi tjejer har det minsann aldrig lätt. vi ska ju iofs bara mysa, men ändock. är därför jag kommit fram till att jag behöver/vill ha mig en walk-in. man ser kläderna så mycket bättre om man har större plats. en garderob och två byråer? det är ju löjligt!! hur tänkte lulebo när dom byggde dessa lägenheter? helst hade jag väl bara ha på mig mysdressen nedan. från melba, skitgullig!


*ta taa*

one love



ett par av de skor jag beställt blev ett par silvriga caged sandaletter. har ju silvriga skor sen tidigare, men det är ju så låg klack, hihi. dessa tar mig cirkus 12 cm närmare himlen. purfekt. från have2have givetvis, vart annars?



blev lite sent inatt med, men maraton är det bästa.. ut på prommis nu.

*ta taa*

panos vilken kille



jag vill ha. tycker det är grymt hett med bikinis med hög trosa. och förbaskat läckert med knapparna på överdelen och underdelen också. det enda jag inte gillar med dessa är att brännan blir fucked up. jag har ju alltid så lite på mig som möjligt när jag solar för att slippa bikinilinjer. så därför har jag kommit fram till att detta är en bikini att ha när man minglar vid polen och inte direkt är ute efter en bränna. ex sitta under ett parasoll och läsa senaste vouge. låter som en plan!!


*ta taa*

det kom blod ur linda



skulle ju eg bara på aeons idag, men givetvis (shopoholic som man är) så fastnade jag på stan och spenderade onödigt mye pengar. well well, blev en massa söta saker iofs...



gick bra att ta hål, ska jag vara ärlig så gör det nog mer ont att klämma en finne. johan nöp, gnugga och mojsa ett tag, sen var det klart. de enda som låter äckligt är tängerna, när dom krasar låter det som att ben går sönder *hrrrr* så nu är jag så fin så! men det kom lite blod ur linda, det gjorde det. sa det redan innan när johan sa att det är sällan man träffar ett kärl så man blöder osv. jag kontrade då med att förklara att varje gång det finns ett scenario med 0,009% chans att nåt ska inträffa, då kan du ge dig fan på att det händer mig. exempel: hur vanligt är det att man skär upp tummen när man öppnar en ölburk? linda gör det. hur vanligt är det att man skär upp tummen när man öppnar en konserv med vita bönor? linda gör det. hur ofta bryter man nyckelbenet rakt av och det lägger sig omlott 3 cm? linda gör det. hur ofta hittar man en underbar killle och han är upptagen? linda gör det. men det är slut nu, tror mest att det blödde lite för att jag for och flängde på stan och provade kläder osv. borde kanske inte gjort det... fan åh..



*ta taa*

uppraggad



fick just ett brådskande samtal från s och måste infinna mig på bion kl 17.30. hur tror han att vi tjejer är egentligen? färdiga på 2 minuter, fräscha och fina efter att legat i soffan och återhämtat mig? i don't think so. bråttom bråttom. ice age 3 blir det, barnrumpor som vi är. hihihi


*ta taa*

sommarlista

fick nån sabla lista från en bekant.. hatar ju eg allt som har med kedjebrev, utmaningar, lära-känna-varann-listor osv osv.. men va fan, allt känns ju lite lättare på sommaren.



bikini eller baddräkt? - bikini
hängmatta eller solstol? - hängmatta
brunt eller blont hår? - blont
shorts eller kjol? - kjol
linne eller t-shirt? - linne
utsläppt eller uppsatt hår? - fitfy-fifty?
brun eller vit? - brun
bada i saltvatten eller sötvatten? - bräckt vatten
sommarfärg? - vit, rosa, grön, ljusblå
liseberg eller gröna lund? - liseberg (älska göteborg)                                             
sommarsöt eller sommarsnygg? - måste man välja?
varmt eller svalt på sommaren? - svalt
soligt eller molnigt? - soligt
hav eller sjö? - hav
cola eller fanta? - cola
flipflopps eller ballerina? - inget av dom, highheels ska de va
båt eller husvagn? - båt.. men husvagn är ju förbaskat mysigt de med..
bada från strand eller brygga? - strand
solbrända killar eller kritvita killar? - en fräsh bränna gör ju inte ont i ögena..
tälta eller sova inne? - tälta



*ta taa*

sommarfavoriter


hittade nostalgi på nätet. på gb glass hemsida kan man hitta glasserna för de året man är född. sen har jag listat mina personliga favoriter, vill man impa på mig ska man köpa nån av dessa. minns när d gjorde det en gång, sjukligt rörd jag blev den gången. han är ju kanske den sista som jag skulle tro lagt min favoritglass på minnet, och än mindre helt spontant köpa hem den åt mig. sandwich, top hat, tip top och nogger, det är grejer det..


ha varit på mogronprommis (ja jag sov länge) och ska nu avnjuta frukost på balkongen innan jag går till aeons. älskar balkong med sol hela dagen, purfekt!



*ta taa*

jag blir vanheden



jag hatar html-koder. jag hatar allt som har med html-koder att göra. och jag hatar att html-koderna inte fattar vad jag vill göra. går och lägger mig nu innan jag får hjärnblödning.
surar..


*ta taa*

lagomt i uppror



sååå, då var det avklarat. men nu är magen i uppror, tycker ju att nervositeten borde lagt sig nu. oh well, nu är det morgondagen jag ser fram emot. har förresten beställt lite skor, väldigt otippat. två par nu. och har hittat 3 till jag ska beställa imorrn, plus några klänningar, whiwii!! men nu blir det pirates of the caribbean-maraton. ettan, tvåan och trean ska avverkas, medans jag hoppas på att nerverna ska lugna ner sig lite så jag kan gå ut och gå.. tycker johnny depp är helt jävla fantastisk som captan jack sparrow. en lite gay-fjollig-pirat, i love it!!  vet inte hur många gånger i ordningen jag sett filmerna. niird som man är. har får mer än gärna komma hit och gifta sig med mig, jag är inte den som är den. älskar soundtracket också, väldigt maffig musik. andra året jag phöste hade våra generaler det som hmm.. vad ska man kalla det? intromusik? väldigt pampigt. och jag vet att man inte får sitta inne och se film när det är go-väder ute, men nu har jag varit ute och flängt nog för idag tycker jag. punkt.


*ta taa*

första kassa dagen



idag är första dagen på min semester det är dåligt väder. eller dåligt och dåligt.. är varmt och jävligt, men ingen sol bara. har varit och trippat iväg och lämnat filmen vi såg igår. den var faktiskt riktigt bra, slutet var väl halvbra, filmen hade kunnat vara iaf en halvtimme längre. lite l'orphanato-stuk över det hela, med påsar på huvudet på den läskiga mördaren osv. har varit duktig och lagat mig soppa till lunch också, tomat och löksoppa, hittade på eftersom jag lagade och det vart faktiskt riktigt bra. jag är inte helt kass i köket.



är ju premiär idag dessutom, ick! men däremot har jag redan hittat en massa fina underkläder jag ska köpa. dock ska jag inte visa nån av dom jag själv vill ha, men men..



*ta taa*

strawberries and screams



just hemkommen från stugan efter en god laxmiddag. sen drog jag och lilla e och hyrde film till jordgubbarna och grädden vi köpt. the strangers blir det, nån slags rysare/skräckis med liv tyler och scott speedman (nivet kexet ben från felicity?). så vi får se om de blir nå skrikande..


*ta taa*

inoljad



jaha, då sitter jag på balkonen, dränkt i sololja med en god bok, väldigt sexigt. detta är livet!! hade det inte varit så tidigt på dagen hade jag tagit ett glas vin, men nån måtta får det fanimig vara! har pratat med johan på morgon och fått en tid kl 13 på fredag på aeons. skulle eg dit förra veckan, men det är ju jag i ett nötskal. sitter och lyssnar på michael, han är grym, det går inte att förneka. det som däremot hamnade i skymundan är att farrah fawcett också gick bort i torsdags, efter en tids kamp mot cancer. och för er som inte vet vem det är så räcker det väl att säga charlies änglar - originalet. våldsamt vacker tjej. dock har man väl kanske inte sett henne i så mycket annat än charlies änglar. två legendarer försvann samma dag. men det är väl livet det också.. eller döden.
 


*ta taa*

RSS 2.0