lord have mercy


råkade hamna på the jay leno show tidigare när kellan lutz var med. men jösse-gosse-ha-förbarmande. han kan definitivt tävla med både robert och taylor om att vara hunken i twilight-serien. och lockigt hår har han dessutom, min svaga punkt, go team kellan säger jag.


*ta taa*


dag 8


överlevde denna dag också, men höll på flyta bort både i spinningsalen och på gatan. dunjacka + regn = halvtaskig kombo. jag som var så lycklig i morse över att det var minus och snö och jag fick premiäranvända den andra vinterjackan för säsongen. blöt om fötterna blev jag också. och glömde låset till skåpet hemma. och nu har jag ont i örat för att det blåste ute. regnets fel alltihopa, övertygad om det.


60 min - spinning


*ta taa*


striking beauty




*ta taa*

en ensam pilgrim


var ju på storheden i helgen, passade då på att kolla in den nya butiken. eller ja, en av dom ialla fall. dom har pilgrim, massa andra smycken och väskor bland annat. hittade en helt underbar väska, senapsfärgad, hur snygg som helst. och ju mer jag tänker på den desto mer vill jag ha den. som om jag skulle behöva en till väska. nåja. men poängen med det hela var ju egentligen pilgrimsmyckena. älskar pilgrim, vart otroligt ledsen när båda butikerna som fanns lade ner. hittade en massa smycken jag vill lägga vantarna på, bland annat läderarmbandet längst ner med gulddetaljer. underbart. förbaskat synd bara att jag så sällan är på storheden då, men det är väl kanske bara bra i sig, hade blitt så förbaskat dyrt annars. dom har en serie där man kan göra sina egna smycken också, man köper länkar och hängen och mixar och matchar sitt eget armband, halsband eller örhängen. klart i min stil.


*ta taa*


hitlist - svenska klassiker


1. Lisa Lisa - Lasse Tenander
2. Surrender - Roxette
3. Så kan det gå - Richard Häger
4. I dina ögon - Tommy Ekman
5. Jag ska ge allt - Marie Fredriksson
6. Om jag ändå kunde - Suzzies Orkester
7. You're my world - Lisa Nilsson
8. Syrenernas tid - Per Gessle
9. Elvis och astronauter - Pontus & Amerikanarna
10. Jimmy Dean - Troll


hittade ett gammalt blandband när jag satt och pysslade hemma. gamla, svenska klassiker. kan texten till varenda låt på bandet, vet inte hur många gånger jag lyssnat på det, ett under att det går att använda fortfarande. min playlist på spotify finns här.


*ta taa*

 


dag 7


det var med mycket möda och stort besvär (märker ni julanspelningen? väldigt första advent må jag säga) jag släpade mig till spinningen idag. och som hon skrek sen instruktören. alltså jag tycker jag hör dåligt, då kan jag inte tänka mig hur ont alla andra stackars normalhörande spinnare skulle haft i öronen efter passet. det bara skar, både hennes röst och i öronen. men peppande dock, men nu blir jag väl döv på riktigt i mitt dåliga öra. ett litet pris att betala för att vara vältränad?

 
60 min - spinning


*ta taa*


helgens godispåse

 


fick ju lite saker av mami igår. det verkar för det första som att hon vill att jag ska börja baka mer och göra söta små mackor och packa in dom så jag kan ta med på jobbet. fick stjärnformade muffinsformadr, bakpapper, zip-påsar och smörgåspapper. vilket jag aldrig hade köpt själv, men sånt som är bra att ha. fick även ett par nya käcka rosa diskhandskar, mina andra hade ju fått checka in. men nu är mitt cerise-gråa kök komplett igen. sen fick jag såpa som tydligen ska dofta gotti-gott-gott och en bok om fläckar (jag är ju en dummel när det gäller spilla så det var ju befogat), sen fick jag en fläckpenna. den är jag mest exhalterad över, man ska tydligen bara kludda lite på fläcken man fått, behöver inte tvätta efteråt så det är ju en bra lösning för mig som inte älskar att tvätta varenda dag. sen fick jag en fin-fin glasskopa. inte för att jag nånsin brukar hinna skopa upp nån glass och göra det snyggt, äter mest ur buken (varför dra ut på det lixom?). fast man äter väl med ögonen också, men jag tycker b&j-burkarna är fina så det funkar det med enligt med. tack lilla mamma.

så nu är det väl bara att börja bli lite mer huslig och baka, tvätta, städa och kollra. börjar med garderoben som fått vänta ganska länge nu. sen tänkte jag belöna mig själv med lite glögg. första advent, inte länge kvar nu! har ju dessutom kommit lite kyla nu, yey!


*ta taa*


give us




*ta taa*

movienight


har just sett klart tomten är far till alla barnen, klockren film. tänkte fortsätta med dagens nyinköp: simpsons the movie. var en kalasbra shoppingdag idag, fast vissa saker får jag inte se röken av förän julafton. fick även med mig horton hears a who hem, ännu en klockren film. fick sen en godispåse av mamma med allt möjligt kollijox, får alltid lite smått och gott av henne varje gång jag är hemma. visar imorrn, för nu är det dags för spiderpig och bubbelvatten.

 


*ta taa*

victorias secrets


2009 års show gick ju av stapeln för några dagar sen. längtar tills den visas på svenskt tv. det är ballonger och nitar och glasprismor. det är underbart, det är vackert, det är victorias secrets.


desa bilder och fler härifrån.


*ta taa*

dag 6


blir ett lite skumt inlägg idag, eller skumt, sent snarare. kom just tillbaka till björx efter en dag av shopping. pappa och mamma kom och hämtade mig innan jag knappt hunnit torka efter duchen. var på gymet vid halv 10 och intog löpbandet. gick ändå ganska bra, är skönt att gå av sig och svettas lite på morgon. sen att få gå inomhus istället för i denna kyla. brr.

80 min - morgonpromenad

*ta taa*

jul på malmen


har slitit mitt hår nog över julstjärnorna (så sis jag förstår vad du menade ) nu. bokade om så att jag och papi ska och julshoppa imorrn istället. men nu, nu loggar jag ut för kvällen.


*ta taa*


maken till vresig människa



det har bokstavligt talat bott en liten djävul i mig idag. har varit totalt vresig (nästan) utan anledning. det hela slutade med att jag fick ta en time out och gå på stan en sväng. men nu känns det bättre när man fått rensa huvudet och andas lite frisk luft. tänkandet resulterar i att jag skiter fullkomligt i träning idag (spinningen var dessutom full), var inte så sugen på att tralla på bandet igen och bara köra core. startar upp tidigt imorrn med morgonprommis istället. sen köpte jag en efterlängtad röd läppenna och målade läpparna knall. vilket gjorde att det mesta lättade faktiskt, ni borde prova det nån gång. nu ska jag bara gå efter jobbet och köpa lite lussebullar, pepparkakor och glögg. sen hem och börja pynta in julen i lägenheten.


*ta taa*


pony remake


finns en liten kreativ brud som återupplivat my little pony på ett underbart sätt. sötaste jag sett på länge. hon har lite alla möjliga varianter på sin hemsida.


då vår kära chef (som skulle ha hand om fredagsfikat) ligger hemma med migrän har vi precis varit och handlat mackor. lax och philadelphiaost, kan bli en vinnare. är det inte underligt att man prick en viss tid kan bli tokhungrig, bara för att man vet att vi ska äta fredagsfika då. annars blir jag aldrig hungrig på morgonen sådär, men det är nog nåt psykiskt med fredagsmackan.
*ta taa*

dag 4


jag var inte stel som en planka som jag trodde, yogan gick hur bra som helst trots att det var länge sen. och instruktören? helt underbar!! jag vet inte om det är hon eller dom andra jag gått hos som gör fel, men hennes snabbare verson av solhälsningar är helt i min smak. får annars en sjuhelvetes värk i ögonbrynen (ja alltså.. fråga inte ens) men nu nästan inget. och hon spårade inte ur och tvingade oss till sjuttioelva solhälsning a och b utan höll det på en bra nivå. och som sagt, vigare än nånsin nästan. finns hopp för mig än!


45 min - yoga
45 min - motionscykling


*ta taa*


julpaniken


idag har baskemig allt pynt som går att hitta åkt upp på jobbet. vilket får mig själv att få en lätt julhysteri. vet inte ens vart jag packat undan mitt julpynt. men börjar väl i vilket fall vara dags att fara och pyntshoppa med pappa igen. förra året var ju en spännande upplevelse minst sagt. och jag behöver faktiskt en till ljusstake tror jag. får väl pallra mig hem efter träningen och gå på upptäcktsfärd på vinden. är ju fruktansvärt mysigt med julpynt i och för sig, men det känns ju lite epigt när det regnar ute typ. typiskt tråkigt. nåja, om tomtarna kommer fram så kanske snön också gör det..



delade förresten med mig av ett adventsknep till j idag på lunchen. jag plockar fram min fina, fina glöggryta och skvätter i litegrann och sätter ett ljus under. då börjar det lukta glögg i hela lägenheten och julstämningen brukar infinna sig. man behöver ju inte köpa dyraste blossaglöggen på systemet, utan kan ju bara köpa nå billig skräpglögg på willys att elda med. enligt mig är glögg lite för sliskigt för att dricka mer än kanske två gånger om året. men luktar på det, det gör jag gärna hela tiden. så en skvätt i pannan lite då och då och lite eld på det hela passar mig utmärkt. glögg får mig för övrigt osökt att komma ihåg att catch i veckan borde komma ut med sin nya smak, kanel kardemumma. för er som snusar menar jag. en annan har ju lyckats stå på sig. sen att den kallas catch cozy, är inte det bara för underbart så säg?


*ta taa*


arkivera mera



hittade det läckraste igår, ett arkivställ för skärbrädor. en för kött, en för fisk, en för grönsaker och en för..hm.. annat? smart och snyggt. jag vill ju gärna tro att jag inte är en sån slick människa som skär kött på samma bräda som grönsaker utan har flera olika skärbrädor. men tyävrr så är jag väl kanske det (inte för att det skärs så himla mycket hemma hos mig iofs). jag nöjer mig med att diska dom emellan varven. men hade jag haft denhär så kanske det blivit andra bullar..


*ta taa*


film och tourettes



maten vart riktigt lyckad, jag är visst en utmärkt kock när allt kommer omkring. har diskat allt också, en enorm befrielse. filmen var också riktigt lyckad, oväntad och fick en att tänka till och tvivla. fast jag gillar nog mer rysare, jag blir psykiskt störd av att se thrillers tror jag. efter det youtubade vi, man kan ju underhålla sig i timtal där. dagens bästa är tourettes guy och the dudesons and their neighbour mr hitler. knäppgökar.

blir nog natt nu. men först lugna ner mig i nån timme med eclipse. och f.y.i när jag ändå skriver lite till, det gråa i mitten på bilden är mitt hemmagjorda förkläde, gjort av ett par gamla jeans. jag är fan finurlig när jag sätter den sidan till. funderar på att vara hurtig imorrn på morgon med? men det kanske räcker med att skrälla en gång i veckan? kanske bara börjar tidigt och sen slutar ännu tidigare och tränar efteråt.. kanske.


*ta taa*


men pojken behöver ju mat!


ska börja lägga ner för dagen nu och gå och handla. har visst i nåt svagt ögonblick lovat bjuda j på middag. visserligen har väl han kanske bjudit mig på mat innan, men hans kök såg inte ut som en explotion efteråt iaf. han har fått fixat film, en thriller jag inte minns namnet på, och jag ska fixa maten. får se hur dehär går. grillad kyckling, paprika, ris, buljong, mjöl, grädde och lite annat jox. jag är ju egentligen en förträfflig kock (även fast det inte låter så övertygande och spec inte om man sett köket efteråt), enligt mig själv åtminstone. men å andra sidan är jag inte så knusslig i maten och gillar att experimentera. vilket alltid inte är uppskattat. men för j's skull ska jag försöka hålla mig till receptet. nu jämbrans ska här kockas, arga kocken släng dig i väggen. det är en helt annan ilska i mitt kök, speciellt när det är mjöl inblandat. wish me luck.

*ta taa*

give us




*ta taa*

dag 3 - invägning


hrm.. då jag är lite känslig över min vikt så kommer jag givetvis inte lägga ut den här. men tänkte vi gör väl som, ja inte vet jag, ph-skalan? vi utgår från noll och sen kommer ändringen upp i minus eller (med min vanliga tur) i plus. kör på annas modell att väga mig mitt i veckan i fortsättningen, detta för att man alltid unnar sig under helgen. och denna helg har jag förmodligen gått upp 3 kg minst. så därav onsdag. here we go dagens vikt och dagens träning (fråga mig int hur det gick till, men 6.15 var jag på väg till gymmet):


vikt: 0

60 min - löpband - morgonpromenad


*ta taa*

 


lilla önskelistan


utan inbördes ordning. och som sagt mamma - bara för att det står på listan behöver man inte köpa allt, allvarligt *blink blink*
1. tavellist ek - 80cm - rusta
2. zebrahanddukar  - 2st handdukar, 2 st och 2 st gästhandukar - h&m home 
3. presentkort -  åhlens
4. sex and the city shoebox - bla. cdon, ginza
5. blockljus till vardagsrummet - cerise, gröna, svarta, ljusbruna
6. saxån-matta - 2 st svarta - IKEA
7. vit cake eyeliner - make up store
8. ögonbrynspenna - make up store
9. sex and the city the movie - bluray - bla. cdon
10. presentkort - make up store
11. estée lauder good as gold julask - åhlens
12. svarta vinglas - åhlens
13. svart skohorn - högblank plast, både ett långt och ett litet, litet ett man kan ha i väskan
14. CLEAN pure soap edt - eleven


*ta taa*


dag 2


överlevde gårdagen, tänkte satsa hårdare idag. eller hm.. har iaf tagit med mig musik. blir lätt störande att stå på löpbandet utan ljud. igår stod jag och flinade åt simpsons. gjorde med andra ord ett bra första intryck på gymet, såg förmodligen ut som en idiot. och imorrn är det invägning, kanske inte veckans höjdpunkt. isch. den dagen den sorgen. dagens träning:


30 min - löpband - power walk
30 min - core

*ta taa*


välkommen hem



inget säger mer välkommen hem än ett paket på dörren. möttes av detta igår och premiäranvänder en av mina presenter idag. tänkte smita ut idag på lunchen till lindex och skinnhimlen, men bestämde mig för att hålla mig inne. dels pga vädret, men också för att det blir så förbaskat dyrt att gå på stan under lunchen. plus att man måste jobba så sabla länge när man smiter ut. ick för båda två!

*ta taa*

hårding


hittade dessa nedan när jag smet en snabbis på stan igår efter träningen. letar efter ett par skinnhandskar med kort skaft och gillade domhär. problemet är bara att även i största storleken är fingrarna för korta. eller naglarna för långa, beror på hur man ser det. och jackan? har spanat på den i evigheter, men kan aldrig bestämma mig för om det är nåt jag kommer ha, eller än mindre passa i. linda goes hårding? har aldrig riktigt lyckats komma undan med den stilen.. men skam den som ger sig va? allt handlar om attityden.


skulle ju egentligen bara ha strumpbyxor, tänkte köra en snäll look imorrn på jobbet. kontorsaktig. inte riktigt lika badass som en skinnjacka och skinnhandskar. men kanske får sova på saken.. skinn är ju lite roligare än sekreterarlooken.


*ta taa*


dag 1


första dagen på mitt nya liv. har vi hört den förut? jaja, whatever. har iaf varit och löst kort på inpuls, känner mig aningens otrogen. har ju alltid varit en helexmänniska. vet egentligen inte varför jag kör inpuls nu, har nån dålig ursäkt om att dom har mer och bättre pass. men jag går ju oftast på spinning ändå, och det kör dom ju på alla träningsanläggningar i hela stan. nåja, har väl i vilket fall en förhoppning om att jag inte ska vara så förbaskat trött om mornarna i och med träningen, få mer gjort på den övriga lediga tiden (har en tendens att mest slå dank hemma när jag har för mycket fritid), börja äta bättre och mer regelbundet (jag är hopplös på allt som heter mat, ett under att jag inte dött av näringsbrist redan). vi får väl se hur det går. i vilket fall, dagens träning:


20 min - löpband - power walk
60 min - spinning


*ta taa*


måttligt motiverad motion


i takt med att regnet har ökat och ljuset minskat har även min önskan att bara gå hem ökat, och motivation att träna minskat. dramatiskt. tragiskt att lite brist på ljus kan göra så mycket åt motivationen. är på gränsen att jag börjar snarka bara av att titta ut genom fönstret.

men det är ju tur att jag har både regnjacka och paraply. och är envis som en jävla get, en av de få gånger det är nåt positivt. nu off we go i blötan!


*ta taa*


belöning - bestraffning


har hittat de bästa för en borstbindare som jag. svordomsburkar. det ska svida när man är ful i munnnen, men det är ju för ett gott syfte. ialla fall ölburken..



chefen tyckte jag såg sliten ut idag, så jag tog hit kaffet till skrivbordet och fikar här. och ska jag vara ärlig är idag väl kanske inte en av mina bästa dagar. men har trots regn och slitenhet tagit med mig träningskläder. nudu kulan, snart är du ett minne blott.

*ta taa*

sweet memories


ska börja krypa till kojs strax. just nykommen ur duschen och försökte skaka fram nåt att ta på mig, när jag till min lycka hittade mitt bästaste nattlinne.

det syns lite dåligt på bilden, men det ser litegrann ut som att det är stjärnor och planeter på det. men fint är det iaf. det är mormors gamla, en av de mer värdefulla sakerna jag har efter henne enligt mig själv. jag fick det när jag var..? kanske 7-8? vet inte riktigt, vi skulle iaf sova hos dom och jag hade glömt mina egna sovsaker. så jag fick denna. minns som sagt inte hur länge sen det var, men om vi säger såhär: när jag fick det släpade det i golvet, nu når det knappt ned till knäna. minns att det brukade lukta mormor, men det är borta sen länge tyvärr. lilla mormor. i vilket fall är det min favorit, trasig, urtvättad, nästan genomskinligt för att det är så nött, men ändå min favorit. natti natt.


*ta taa*


svenska för nybörjare


kör ett dirty sexy money-maraton idag. lyckas ju alltid missa det när det gått på tv, så då får man lösa det på andra sätt.

jag och sis har ett stående internt skämt baserat på serien. klockrent att närsomhelst bryta en pinsam tystnad med. "tååg do min dågbåk?" klockrent. "er do dååv?" ännu mer klockrent. det är ren humor att höra amerikaner prata svenska.

nu åter till serien. ultimata slappardagen idag. som sagt, väldigt nöjd med mig själv och min nacke. har inte behövt ta nå smärtstillande än så länge och det verkar hålla i sig. go nacken go!


*ta taa* 


inte lätt att vara pappa


fick ett mail från pappa på jobbet i fredags. det är inte lätt att vara pappa och ha dottrarna utflyttade. ensam hemma och vantrivs? gullunge.


FRÅN: Bert-Ove 2009-11-20 13:49         
Vi inventerar väl inte ikväll heller Vi har gjort det idag! Nu ikväll blir det tävling i minigolf, skytte m.m. och efter detta har vi beställt mat och sedan avslutar vi med presenter och mästerskap i gurka.
Mamma jobbar hela helgen och jag är ensam hemma och vantrivs!
Bert-Ove


myser med simpsons såhär på mogonen. nacken mår bättre så jag är i princip normal nu. hrm.. eller så normal jag kan bli.


*ta taa*


gissa vem som..


..är lycklig som en tornado på en campingplats? men jag givetvis! har äntligen lyckats få tag på robert pattinsons låtar på mp3. kommer totalt besudla min omgivning med dessa, dom har redan åkt in på telefonen. no more youtube för mig! eller ja.. förutom på jobbet då.


hrm.. mår lite dåligt nu. blev lite överexhalterad av godiset. äter ju så sällan lösgodis, bidde lite mycket. och lite väl mycket halvgoda godisar, hur nu det kan gå till. alltid samma sak, sitter varenda gång och funderar vem fan som plockat ihop min påse, men hittar som aldrig någon att skälla ut. blir horisintellt läge nu till tonerna av rob. sen när jag blir less (vilket förmodligen är aldrig) så har jag skrapat fram en gammal film från den externa hårddisken. dark knight. känner att det blir bra med en dos av heath ikväll. mye bra.


*ta taa*


stelt värre


har precis meddelat tjejorna att jag inte kommer ikväll. min nacke håller på ta livet av mig, det var illa igår, värre idag. min nacke brukar alltid spöka, men nu är det mer än vanligt. tror det har med gårdagens sömn att göra. så jag har varit på affären nu och köpt godis och cola och ska bara tycka synd om mig själv ikväll.

tröst-sms under kvällen uppskattas. ingen vits att tycka synd om sig själv om ingen annan gör det.. typ. bjuder på lite bilder från i fredags på jobbet så länge. och man  f å r  sitta med benen på skrivbordet när man sitter i telefon, det är bra för kroppen. så det så.


*ta taa*


give us



*ta taa*

knep å knåp


panduropaketet blev fyllt med lite guld denna gång. blir några nya varianter på handsmycket, fast med smalare kedjor. sen ska jag sno ihop ett kroppssmycke också tänkte jag, kan inte förklarar, men ni får se sen. blir ett nytt huvudsmycke också, lite kedjor, lite nycklar, lite kors.. lite allt. hoppar bara tålamodet håller och klarar av allt piller.. tveksamt.

blir en sådäringa fixarhelg i helgen tror jag. ska på middag imorrnkväll med tjejerna, men utöver det ska jag bara fixa smycken, pimpa kläder, bleka jeans och såna saker. tänkte förnya mig garderob, och det bästa sättet att göra det är ju att vara kreativ med alla gamla grejer. som sagt bästa sättet, men även billigaste och unikaste. vägra vara som alla andra!

trött i ögena är jag fortfarande också, men trots det smet jag en sväng på stan och pillade lite. fick med mig bland annat senaste vouge hem. så nu har jag ännu en ursäkt till att bara ligga och mysa och inte göra så mycket ikväll. hittade även en helt underbar (men skitdyr) väska, men köpte den inte. ska fnula på det lite till. men det kan man göra i vågrätt läge, kanske blir att göra nåt huvudsmycke i guld till imorrn, men annars blir det lugnt idag. har mer planerat att vara kreativ imorrn och på söndag. så nu mot soffan!!

*ta taa*

svenskarna rockar hollywood


alexander skarsgård får lady gaga att prata svenska, malin åkerman rockar på filmduken och caroline winberg regerar på catwalken. vi är inte helt talanglösa i sverige ändå..
*ta taa*

 


heaven on earth?



men det är ju  p r e c i s  den skogarderoben jag är ute efter mig. hur hann hon dit före? rå hit för tusan!!


lagomt trötter i ögena efter igår, men låg ändå i sängen kring kvar över 3. men medans jag låg och funderade på om jag skulle vaka resten av natten istället för att sova så slocknade jag givetvis.  p å  nacken dessutom, så den har ju gått av också. tur att jag bara får jäsa ikväll, det är det enda som håller mig igång: att jag får gå hem och vila lite på några timmar. och hade ju som sagt inte haft nåt emot att komma hem till skogarderoben ovan.
*ta taa*


*dregel*


nu ska jag på bio med denna lilla (ganske jävla stora egentligen, men men) sak. har längtat hur länge som helst nu och när det väl är dags så får jag härdsmälta. står mest i köket och stirrar just nu, vet att tanken var att hoppa i duschen. men tar mig inte riktigt dit...

chefen komma och hämta mig kring kvart i, lagomt långt innan det börjar så jag hinner införskaffa mer bilar och husvagnar än det finns på en svensk camping en varm sommardag. längtar 90% till filmen och 10% till godiset.. *fniss*


*ta taa*


äntligen hemma



nu har jag äntligen fått hem min godoft. var bland annat detta som var i mitt elevenpaket igår. så nu går jag och luktar gott så ofta jag kan och får (dvs inte på jobbet, där är det bara CLEAN som gäller). slog till på värsta presentpaketet, en stor flaska love kills slowly, en liten som passar bra i väskan, en hudlotion med skimmer och en duschcreme. allt till i princip samma pris som en vanlig 50ml parfym. som hittat!

sen har jag sagt det förr, men jag älskar att eleven skickar med små goodiebags med prover av lite allt möjligt. var ju så jag hittade love kills slowly från början. fick nu den andra ed hardyparfymen, en parfym från wera wang och nå andra små kladdiga saker. gratis är gott.


tänkte börja avrunda snart, åka hem och ladda för bion. och dränka mig i parfym givetvis, wii!


*ta taa*


glömde ju


tog några snabba, förtaskiga bilder från i måndags på vårt italianosnacks. vem kunde tro att melon och skinka smakade gott tillsammans?


har suttit med projektet hela morgonen, känner mig helt sne i ögena. men lyckades skrämma s vid kaffeautomaterna så nu är min dag gjord igen. hon skriker fan alltid när hon ser mig, det är som våran grej. nåja, åter till verkligheten nu.


*ta taa*


tänker på miljön




klockren mugg. ser precis ut som de pappersmuggar man får när man köper kaffe-to-go på cafe eller liknande. men är gjord i porslin, specialbehandlat för att hålla värmen och ett silikonlock med en liten pip. även den för att hålla värmen och för oss klantar som har hål i läppen och annars spiller kaffe överallt. och lite, lite mer milövänligt än att slänga pappersmuggar åt höger och vänster. inte för att jag vet om jag hade tagit med denna på cafe och bett att få kaffet i den. men ändå. tyvärr är dom slut just nu, men fan om jag inte ska lyckas fixa mig en ändå. vänta bara!


*ta taa*


wrap me up

 


ha just varit och hämtat mina små paket. eller små och små, förbaskat stora med tanke på vad som var i dom enligt mig. men jagkånkade hem dom utan några större missöden. var riktigt behagligt att vara ute och gå faktiskt. fast jag ser ju hellre att det komma lite snö nu va... 

 


passade på att boka tid i tvättstugan nu också. impulstvätta lite, kom på att mina mystights är smutsiga och då måste jag ha imorrn på bion. blir lagomt att tvätta lite, pillra med naglarna och göra lite smycken. kom ihåg att beställa plattor till örhängen denna gång också så jag ska laga lite gamla örhängen jag haft sönder nu när jag ändå är på g. och pärlor på naglarna var det va?


och apropå wrap me up, minns ni den gamla dängan? hittar inte riktigt nån bra version, men dehär är ju techno anno 94 när den var som bäst *blink blink*


*ta taa*

isn't life wonderful?



trots att jag glömt mobilen hemma och slagit av en nagel på väg till jobbet, så känns det som en ganska bra dag ändå då jag har två paket väntandes på mig. plus att man får väl se det positiva i allt: mobilen hemma? då kan man jobba i lugn och ro. nageln slogs av? då kan jag passa på och göra en ny design ikväll (jag tänker mig rosa gele och pärlemorpärlor?). av nån anledning känner jag mig äckligt positiv idag.. mer än vanligt till och med. men fråga mig inte varför.


*ta taa*


give us



*ta taa*

dagens uttryck - dog gonnit


dog gonnit har ungefär samma innebörd som god dammit, shit eller shoot. det vill säga lite snällare svordomar. jag gillar det, nästan lika mycket som jag gillar andra gamla, töntigta, versioner av svordomar som har gjorts om för att bli lite mer barnvänliga.


borde tvätta ikväll, men är så inte sugen. tänkte jag skulle hinna läsa ut new moon innan torsdag också så jag funderar på att hoppa i duschen och sen inta sängläge. men jag lär väl bara somna, är helt dimmig redan nu. blir inget vettigare ikväll, sitter och googlar resor och planerar shopping med syster. visste ni att det går flygplan mellan umeå och luleå och sedan vidare till stockholm? och inte ens små propellerplan, stora plan tydligen? jag tror det när jag ser det!


*ta taa*


underbara pojkar



min kära cat hade lagt upp denhär på sig blogg häromdagen. och jag måste göra samma, det är ju en av mina absoluta facoritlåtar. sen älskar jag a capella och stämmor och folk som sjunger så det låter som ett helt band kompar. amazing.


*ta taa*


nära nu



tre dagar kvar nu innan jag äntligen får min smygpremiär av new moon. längtar till tosdag nu, först twilight, och sedan nån minut över tolv (gissar jag) new moon. jag kommer vara den lyckligaste lilla skiten på jobbet på fredag. trots sömnbrist. nedräkning nu..


*ta taa*


italiensk afton



nu har vi myst lite på jobbet, beställde italienskt från mediterran, köpte italienskt tilltugg och har sett änglar och demoner (den utspelar sig i rom okej?). hade det inte varit för att jag älskar mediterrans mat så hade jag nog faktiskt svikit för en gångs skull och åkt hem, men jag fick äta nå ostgratiernade potatisknytten bakade i vededlad ugn, fläskfile och paprika i nå vitvinssås. var en riktig vinnare, tokgott. hm.. är lite anti änglar och demoner, älskade ju böckerna, blir tyvärr sällan lika bra på film. och jag var väl inte helt överlycklig när den var slut, underhållande var den iaf. men den var inte en lika stor vinnare.. fast sällskapet vägde upp, spec när vi var tre stackare kvar som inte riktigt hade koll på larmet och höll på dra dit securitas. man är allt en liten bråkstake.


nu ska jag fixa några naglar som rök i rena upphetsningen av våran italianokväll..




*ta taa*


idolfavoriter


 
mina absoluta favoriter från i fredags, både jag och sis fick tamigfan gåshud. duetten är nästan den bästa, världens kanske finaste låt. breaks my heart.


var på bra humör till alldeles nyss. gick raskt in och kollade nya jobb. inom myndigheten dock. låter dramatiskt, men jag blir så jävla trött ibland, vissa människor kan driva mig till vansinne. har hittat en tjänst jag är lite sugen på, men jag vet att det är galet, flytta hundratals mil. tokheller. vet inte om det är för att det är måndag, eller för att jag behöver göra nåt annat. eller för att jag fortfarande inte fallit tillbaka i snusandet. eller okej, snodde en av sis i fredags, men det var inte gott faktiskt? knasigt. eller bra iofs, men jag förväntade mig inte det. nog för att jag aldrig tyckt det smakat gott (förutom catch små godingar) har ju mest varit för att jag blev snurrig, vilket jag gillar. håller på leta nåt nytt som kan snurra min värld, nåt mer hälsosamt..


*ta taa*


sunday, silent sunday


har enbart tagit det lugnt idag. vaknade inatt i soffan kring 4, halv 5 nån gång. var en bra kväll igår, synd för min nacke bara att jag inte hann längre än till soffan när jag väl kom hem. var en trevlig kväll på allstars, överraskade till och med mig själv med att ta quesadillas istället för cheese och baconburgare. men det var skitgott. drev sen iväg på nya äventyr innan jag somnade helt fel i soffan som sagt.

idag har alltså gått i tysthetens tecken. eller nästan, såg bland annat mamma mia och den går ju inte se på såvida man inte har tokhög volym så man kan sjunga med, benutrymme så att man kan dansa och näsdukar så man kan snyta bort tårarna mellan varven. har även sett bilar idag, barnsligt förtjust i den filmen, guido är min favorit. bästa lilla blåa trucken jag vet. hm.. såg the grudge 2 också, salig blandning med filmer med andra ord. har gjort mig av med lite shoppingbehov idag också, h&m, panduro och eleven. sen har jag eldat uta satan.. söndagsmyyys!!


*ta taa*


give us



*ta taa*

känslosam dans




jag och sis fastnade i so you think you can dance-träsket i fredags. denhär dansen är en av mina favoriter, en contemporary dans som handlar om bröstcancer. finns som inga ord, och en av de ännu mer rörande delarna är när juryn ska ge sina omdömen. inte för att nigel är läcker nånstans, men karlar som gråter? det är läckert! hm.. ja alltså inte dom som gråter hela tiden för ingenting, det anser jag vara oss tjejers jobb. men dom andra.. get's me every time, dom blir så små då och man vill som bara ta hand om dom. manligt med pojkar som kan visa känslor och släppa en tår emellanåt. men nu tappa jag tråden, kolla dansen! underbar.

*ta taa*


shoppingfrenzy


gårdagens kap.. älskar indiskas smycken. eller jag älskar indiska i allmänhet, poppiga färger, bohemisk stil, mycke kuddar, glas och piller. gillart!
 
har visserligen redan det stora armbandet i gammelguld, men som sagt: vem säger att man inte kan köpa nåt man gillar i flera färger? *blink*

min älskade kofta, sen ett linne/klänning i gammelrosa, bilden gör den inte rättvisa, varken färgen eller volangerna.. sabla blixt!

brödet var nästan det bästa. hur gott som helst, man behöver inte ens pålägg, det är gott bara med smör eler philadelphia.


nu skuttar jag snart iväg mot allstars.. hm.. hoppas vi ska äta för jag är inställd på en hamburgare större än mitt huvud. och brööööl. vi är ett gäng på 7-8 från jobbet, eller ja j med - men hon känns praktiskt som jobbet hon med. var jättelängesen vi drog ihop nåt nu så det ska bli skitkul. eller ja, m har väl forfarande skavsår från förra helgens dansande, han såg faktiskt lite lättad ut när jag sa det inte finns dansgolv på alltstars. för det finns det inte va? men tills jag ska skutta iväg lyssnar vi på dehär. avslutade precis filmen, och jag är hopplös, grät som ett litet barn. man e int normal..


*ta taa*


klarade mig


hände inget galet igår. efter jobbet gick jag och mötte sis på indiska (och råkade kanske handla lite) sen hämtade mami oss. vi fick en dammsugare till sis och sjuhelvetes massa mat. men gott var det, dendär beanaisesåsen med chili i? kalasgod!!

ja, det kan ju tyckas lite mycket med två chipspåsar, en dunk vin, en julmust och en kingseize toblerone. men jag lovar, vi åt faktiskt inte upp ens hälften. tro det eller ej. men mådde ändå lite dåligt i slutet av kvällen... satt och myste til idol, vissa av låtarna var ju helt amazing. fick gåshud. brrr..


chillpill nu resten av lördagsförmiddagen. sis smet på stan med mamma efter att vi avslutat mysfrukost i vardagsrummet. tända ljus, horton hears a who och framdukad frulle på mitt lilla vardagsrumsbord. laddar väl om för en kväll på alltsars antar jag. är peppad, missförstå mig rätt, jag tycker bara det är tråkigt med vinter när man ska på lokal. kan ju inte halka runt i klackar hela vägen in till stan, då måst man ju ha med ombyte. men det kändes ju jävla omständigt det med. får se hur jag löser detta.


*ta taa*


favorit i repris


gissa vems favorit som åter är i lager? och gissa vem som ska hem och beställa så att den lilla nordeadosan glöder som aldrig förr? jo jaaag!


gick på stan på lunchen och hittade äntligen koftan jag letat efter och lite annat smått och gott, kan fota sen kanske om jag inte super bort mig ikväll. fick ett vansinnesutbrott i provhytten (inte på ljuset och inte på min kropp utan andra helt obefogade saker), fick ett vansinnesutbrott på mitt hår också (ser för bedrövlig ut i huvudet) och sprang sen tillbaka till kontorets trygga vrå. där blev jag anklagad för att köpa kläder jag redan har, fick sen en dementi på lilla l förväxlat mig med a. alltså helt obefogat, jag köper aldrig likadana kläder jag redan har. eller? förstår inte vad det är för fel på att köpa nåt man gillar i andra färger, om man hittar nåt som funkar kan man väl lika köra på det? sis, har du nån input på det? *fniss*


*ta taa*


fredagen den 13e


började dagen väldigt fräsigt, dels genom att vara uppe innan fan (dvs kl 6) och dels genom att gå på kondis och köpa oliv och fetaostbröd. väldigt vuxet, med både kondis och hembakt bröd. men just nu längtar jag bara tills jag får sluta jobbet, då hämtar sis och mami mig, vi ska visst köpa en dammsugare (?) och sen ska jag och sis laga en romantisk middag för två. var och tog hem en bag in box igår, väldigt romantiskt med vin i mängder. vem som helst kommer ju i stämning då. hade fått nå knasiga sms från syster igår, trodde jag hade drömt, men icket. dom såg lejonkungen igår. och mamma grät när kung mofasa dog? har aldrig sagt att mig familj är normal, men jag älskar dom bara ännu mer för det.


*ta taa*

murder in the closet


har stått upp till knäna i kläder de senaste timmarna. med undantag för en tripp med fjällröven till busstationen. för jag har hamtat hem det bästa. den lilla systern. men hon räknade inte med minus, så hon fick låna röven medan hon är här. och garderoben tar sig, har visserligen några dagar (garanterat) av provande kvar, har bara pillat in det jag vet jag ska behålla, de två ikea-påsarna med kläder är det jag inte kan bestämma mig om. puh. vilar upp mig med simpsons nu, sen ska jag och sis smida planer för morgondagen.. twii twhiii!


*ta taa*


där går min gräns


-6° nu och där går min gräns. stor-bracka-vinterjackan åkte fram i morse. jag vägrar frysa, detta till trots att jag är en väldigt varm människa (både temperaturmässigt och som person om jag får tycka till själv *blink blink*) och sällan fryser. men ska man spatsera till jobbet är det inte kul att frysa bort örena på vägen, så då är det viktigt med en varm, ordentlig jacka. min brukar få alternera som handväska också, finns mer fack och sällen att gå vilse på i min jacka än det finns i pans labyrint. hittar fortfarande saker som försvunnit i den jackan. gick lite ärenden på lunchen också, och ta mig tusan, det var lika kallt ute fortfarande. nog för att jag vill det ska vara kallt och vinter, det är mysigt. men det är fan jobbigt när man inte riktigt vant sig vid kylan än.

gåsen håller än, mitt bästa köp nånsin! var ju lite otrogen förra året och införskaffade mig en fjällröv - nej förlåt, fjällräv - men den jäkla "röven" har ju inge bra ställen att gömma saker på!
*ta taa*

håll på bli vansinnig


jag trodde inte att snus påverkade mig. att jag kunde sluta när som helst. och det gick ju bra förra gången, även fast jag trillade tillbaka. men jag inbillade ju mig att det var mitt eget val, att jag inte var slav under beroendet. nu är jag mindre säker. nu har jag ända sen i måndags fört en diskussion med mig själv i mitt huvud (ja jag vet, inte ett jättebra tecken att jag pratar med mig själv i huvudet - men jag har aldrig sagt att jag hör röster därinne åtminstone). diskussionen går ut på att jag först argumenterar för varför jag ska gå och köpa en dosa, ialla fall bara medan jag jobbar, bara för en stund tills jag kommit igång med träningen igen så jag får nåt som distraherar mina tankar, att det är bättre att jag sätter in en snus än att jag sätter nåt annat onyttigt i munnen för att fylla tomrummet. för så är det ju, det händer inte bara mig, när pappa slutade röka käkade han 3 kg äpplen om dagen och 57 mackor med 98 lager ost på varje. så blir det, stilla ett behov med ett annat. och sen kommer jag till min punchline för hela diskussionen: du har ju hållt dig såhär länge, varför förstöra det nu? och ja, där kommer geten fram, jag är en envis jävel, så varför vika mig nu när jag hållt mig? och denhär diskussionen sker då några gånger om dagen, oftast på jobbet. jag snusar ju som sällan hemma annars, bara på jobbet av nån underlig anledning. fruktansvärt irriterande. och på denhära soppan med att sluta snusa så håller jag på att lägga om min kost och röra på mig mer (fantastiskt timing må jag säga), för min träning har nu nått stadiet av total obefintlighet. är tamigfan helt apatiskt hemma, får bråka med mig själv för att ta mig ut. höll faktiskt på att ställa in lördagen bara för att det var varmt i sängen. jag minns fan inte när jag tränade sist. på måndag är det jag som löser ett nytt träningskort och tar tillbaka mitt liv. slav under beroendet? hell no. ge mig bara nåt att göra så har jag snart glömt (minnet är underbart men kort) vad jag var beroende av.


*ta taa*


räkna kråkorna?



satt och kollade piloten till one tree hill och fick en flashback. så nu har jag istället lagt mig i sängen och lyssnat på detta. alltid när jag hade en morgon för mig själv i sunderbyn så lyssnade jag på denna skiva. murder of one är en av de bästa.


*ta taa*


onyttigheter i drivor



råkade bli max idag igen. dedär kyckling classic målet är inte så dåligt faktiskt. igår lurade chefen dit mig, och idag var jag så uppgiven på jobbet att när j fråga om vi skulle ut och äta var mitt enda svar "ja tack, jag måste ut från det här dårhuset". vet inte om jag borde byta jobb eller bara börja snusa igen. eller om jag bara är i en svacka i övrigt. har iaf använt min frustration till nåt positivt idag, städat vardagsrum och kök. diskat med, isch. nu tänker jag packa ner mig med björnbär och ps3 för resten av kvällen. heaven.

vägen till mitt hjärta för övrig är genom friterad mat verkar det som. speciellt chilicheese. visste ni förresten att dom finns att köpa i frysen på kvantum? helt underbart. vill man få mig att hålla käft och vara lugn i en halvtimme eller så så ge mig en påse chilicheese så underhåller jag mig själv. dom är alltid standard efter krogen också, toppklass. lökringar är nåt som vuxit på mig på senare år, hatade dom förut, men nu är dom ganska så bra. måste dock dippas med smältost (det måste iofs chilicheese också), kaloribombdeluxe. men ibland är man väl värd sånt också?


*ta taa*


sötaste av dom alla



jag tycker om karikatyrer och jag tycker einstein är söt. vad kan då bli bättre än en karikatyr av einstein? litet roar små...


*ta taa*


vilket mörker


har en dålig dag idag. har bråkat med sis. sovit på min nacke så den gått sönder. haft en sugig dag på jobbet med en massa tjafssaker som strulat. och jag vill resa bort, nu, helst igår. blir därför inge vidare bloggande igår. behöver nån som kan muntra upp mig.. hittade the jeff dunham showwatch-series, sätter mitt hopp till tre avsnitt av detta nu.


*ta taa*


give us




*ta taa*

spontanshopping


skulle ju egentligen bara ha en vinflaska i lördags. men fastnade ju som sagt på åhlens. den svarta är kanske världens mysigaste kofta. jag brukar ju sällan vara frusen, men det kanske kommer med åldern, för jag känner mig mer och med frusen för varje dag. sen har jag gjort om naglarna också, gjort mig av med den franska manikyren, enbart naturella tippar nu. jag gillar det nästan bättre, ser inte lika hårt ut som med kritvita tippar. synd bara att man inte kan ha dom här så länge med tanke på att naglarna växer så fort. nåja, underbart är kort.

 



ska mysa ner mig i sängen med nån serie nu tro jag. fryser så förjordat och i brist på annat får jag värma mig med täcke och kuddar.

*ta taa*

kan man annat än att älska pixar?



denna video förklarar så mycket.. vart barn kommer ifrån, varför det regnar, klockrent! varför fick man inte se denhär när man gick i skolan undrar jag?

*ta taa*


IT-projekt


är med i ett ganska spännande IT-projekt på jobbet. vi ska få en ny handläggningsdatabas, och jag och p från kontoret är med i ett så kallat referensråd. vi ska som vara länken mellan våran enhet och de som sitter i projektgruppen för utvecklandet av systemet. vilket innebär lite resor då och då till huvudstaden och vårat huvudkontor i solna. alltid kul med lite resor och fruktansvärt kul att träffa folk från de andra enheterna. gillar mest teamledaren från visby, men det har nog att göra med att jag älskar gotländska dialekter. underbart att lyssna på. det kommer dessutom nog bli lite fler och längre resor nu längre fram när systemet väl börjar klart. då ska vi först bli utbildade och lära oss systemet innan det ska ut på alla handläggare på enheterna. spännande minst sagt. låter som en töntig jobb-besatt människa nu, men det är så himla kul med alla projekt jag varit med i sen jag börjat. det är som lite eljest från alla de vanliga jobbuppgifterna. variation förnöjer som sagt.. vi skulle åkt ner nu nästa vecka, men det har blivit framflyttat istället tyvärr, då vi stött på lite problem. så vi får se hur dehär ska gå. men nu behöver jag inte stressa mig hem till smygpremiären av new moon iaf..

*ta taa*

ärliga, rediga, hederliga människor


hade en ingående diskussion igår natt med taxigubben som körde hem mig igår. blir så himla engagerad och djup ibland på fyllan. och går på väg hem var en sån stund. och just appropå ärliga, rediga och hederliga människor så råkade jag ut för en sån idag. underbara människa säger jag bara. han gjorde min söndag och hade jag vetat vem det var hade han fått sig en puss. min okände välgörare.



bara för den sakens skull så blir det lite bilder från igår. smyckena är egengjorda, men lårsmycket rök efter en stund, gjorde om det till ett halsband isället. måste fila lite mer på konstruktionen sen, vart bara förbannad på lårtjaffset igår. och vände således upp och ner på det, vilket funkade alldeles utmärkt.  sen ska jag försöka fota mina fynd från igår på åhlens också. went nuts på klädavdelningen. och sprang på gamla svärmor också, fruktansvärt gullig människa. det verkar vara våran grej att springa över varann på åhlens. en bra tradition. sitter nu och väntar på bilder från sis, ska göra en header till hennes blogg. inget speciellt, bara nåt litet.. om hon bara kunde sno på med bilderna lillskrutten.


*ta taa*


sucky day


totalt kass dag idag. har legat i soffan och småsovit sen 11 med gudfaderntrilogin rullandes på dvdn. gårdagen var skitbra, hade hur kul som helst. vi åkte till boden helt spontant. f hade varit på galan och ville vi skulle komma och leka med henne i boden efteråt. så det blev en natt på diners. ganska förfriskad. kanske är därför idag har varit så sucky. ska lägga mig och sura vidare nu i soffan. kanske lägger upp nå bilder sen om jag orkar. eller så tar jag bara helt enkelt natt nu...


*ta taa*


dehär är för dig sis


den nyduschade, ohårblåsta, halvnakna, osminkade sanningen. terrifying i know, men ni har det ju bra som inte måste vakna till dehär varje morgon. vet inte om jag kommer att hinna/orka/minnas att ta nå bilder sen på huvudsmycket. så det blir en hastig badrumsbild nu iaf så att tjatet om detta kan sluta.


sen off we go for the evening. har redan bullat upp med bakispizza i frysen, cola och choklad för att kunna tackla morgondagen utan att behöva gå ut.


*ta taa*


slaskig värre


kom just från stan (fast jag sagt att jag inte skulle dit i helgen). och mycke riktigt, det blev dyrt. men har inte tid att visa nu, ska först värma upp mig med en dusch. sabla skitväder, snöblandat regn, ser ut som en dränkt katt just nu. sen öppnar vi en öl och värmer oss med den innan jag smiter iväg till a för tacokväll med brudarna och lite vin, skitsnack och kanske, om energin håller i sig, en kväll på stan.


jag är ju känd för att inte hålla så länge, men har lovat j att jag verkligen ska försöka ikväll. vi får la se. ska jag vara helt ärlig hade jag hellre myst i soffan framför en film ikväll igen. men det är nog bara för att jag lagt mig till rätta i sängen nu, är lite för varmt, skönt och mysigt och lite för kallt, blött och slaskigt ute för att jag ska kunna motivera mig att ta mig upp.
*ta taa*

 


give us



*ta taa*

nationalskatten


skulle ju ha en lugn och fin kväll idag med mig själv. men då damp s förbi med dricka och tilltugg så nu blir det film för hela slanten. national treasure och national treasure - book of secrets.


*ta taa*

after eight


och rent tekniskt var väl klockan efter åtta, men inte på kvällen. klockrent att börja dagen med frukost med after eight. fast nu släckte dom ljusen. typiskt. men det luktar ändå ganska gott tycker jag när man släcker ljus. har fnulat på att ha egna små ljus på mitt skrivbord. för nu får man tända ljus när man vill, för det är tamigfan mörkt mest hela tiden. men med min historia med tur så hade jag väl tuttat eld på några akter eller mig själv om jag skulle haft ljus här hos mig. men ikväll, då ska det jävlar i mig eldas!! kommer vara plus 240 grader i min lägenhet. så blir det när man myser. idag kommer de omutbara ut med expressen. älskar den filmen, eller okej, jag älskar sean connery. men det är väl som samma sak?

jag och j hade riktigt mys igår. han blev intresserad av mina leopardtights. lite för intresserad. frågade om jag skulle lämna han och tightsen själva där ett tag. små pojkar fascineras så lätt av simpla saker. han fyller år på lördag, ska köpa han ett par alldeles egna tights tror jag.

*ta taa*

produktiviteten flödar


jag lyckas fanimig aldrig göra det jag ska när jag kommer från jobbet. idag skulle jag bara laga mat, diska, duscha och sen sova innan jag ska iväg. nu är kl 18 och jag har varken sovit, diskat klart eller duschat. satte mig med smyckena istället. har tagit lite slarviga bilder också. gjorde om huvudsmycket lite, och satte en ny kedja på halsbandet. men nu blir det dusch iaf, sova kan jag göra när jag är död. jag ska till j och se män som hatar kvinnor. hittade dvdn i biblioteket på jobbet, vilket blir klockers för filmkväll mitt i veckan sådär. så nu ska jag ut i snön och paddla mig till edefors.



update: fick skjuts, sicken gentleman han är. vi vill ju inte att linda ska bli blöt om fötterna och grinig.

*ta taa*

umeå-citat


som vanligt när man är med pappa och elin med (och oftast dom i kombination när vi väl är tillsammans) kommer det lite klockrena citat emellanåt.


vi sitter och packar upp och ner sis lådor med köksprylar och sånt, vad hon ska behålla, vad hon ska ha hem och så vidare. pappa sitter med en låda han tycker inte är riktigt full.

pappan: har du nånting långt och smalt jag kan skicka till luleå?
syster 2: linda!
syster 1: *fniss*

klockers! hon är allt lite kvick lillan när hon vill!


jag är redo att hoppa in i duschen på lördagsförmiddagen, den skall testas för första gången, och dom har en lite lustigt sätt att hänga upp duschstången med draperiet typ. tvärs över badrummet, vilket potentiellt kan resultera i vatten överallt.

syster 1: jag tänkte gå och duscha snart..
syster 2: det ska bli intressant att se dig i duschen sen!
syster 1: *förvånat uttryck*
syster 2: nej! alltså inte så va..

klockers! och ibland inte lika kvick i tänkandet innan hon blurtar ut nånting..


*ta taa*

 


give us




*ta taa*

some what busy


har suttit och pillrat i köket sen a-m gick i princip. har blivit ett handsmycke, huvudsmycke och lårsmycke hittills. hm.. och typ ett halsband. work in progress helt enkelt. vill beställa mer saker nu dessutom, go nuts lixom. tyckte jag tog några bilder, men dom verkar försvunnit på vägen, och nu ids jag inte börja pillra nå mer med bilder. ni får se resultatet imorrn istället. har iaf fått mina änglavingar nu, inte som en tatuering på skulderbladen, men nära nog (ja eller okej, kring handen och halsen nu, men ändå). har en skål björnbär, ett täcke och ps3-kontrollen framför mig nu. ska spela tills jag blir less. har börjat fundera: kan det vara för att jag får för mycket sömn jag är så trött på morgon? ska prova en ny variant idag då, vara vaken lite längre. lär ju inte funka det heller, är mörkrets fel tror jag. nåja, in i speldimman!


*ta taa*


längtan..


..efter att få gå hem, efter mitt paket och efter fika. a-m kommer förbi sen, vi är hopplösa, skjuter alltid upp saker och ting. men nu jävlar kl 19 smäller det äntligen. ska springa snabbt på stan och se om jag hittar nå lås till mina halsband och armband (då jag givetvis glömde beställa det från panduro), köpa fikabröd på vägen hem, sen hem och diska, sen springa iväg till okq8 och hämta mina älskade kedjor och tingeltangel. verkar som att inspirationen finns kvar, kan bli nåt bra dehär. hm.. undra om a-m nöjer sig med fikakuddar, eller om hon kräver riktigt fika?


*ta taa*


jag lever i delirium



denhär låten hitta jag igen nyligt. och vilka minnen, alldeles nykär då (typ). det var tider det, allt var alldeles gosigt, rosa och fluffigt då. gillar fortfarande låten, tycker den har nån slags 80-talskänsla över sig. gillar sånt.


och b? för att svara på din fråga: lilla harpalten sov mest hela tiden, han käkade i typ 40 minuter, pep lite och slocknade sen. helt underbar var han. och vilket hår han har!! en av de gulligaste bebisarna jag sett. presenterna vart högt uppskattade av mamman, själv gillade jag mest badhanduken med svansen och örena, hade behövt en sån själv. hrm.. dock storlek "icke-bebis" kanske?


*ta taa*


don't you shush me boy!?


hemkommen från s nu. och malte var det sötaste jag sett, ge mig. kan man köpa såna nånstans? eller hyra en stund? för med min nya spruta blir det då inga barn gjorda.

och till min besvikelse inget paket hemma. stackars mig. så jag sjöng istället, nu måste jag bara hitta mig nån som kan ackompanjera mig, för just nu låter det för taskigt. hm, och nån som förutom detta står ut med min sång. men jag blev lite gladare av det iaf. alla kan inte vara begåvade med både sångröst och absolut gehör. jag fick en fruktansvärd sångröst och tondövhet. kan man jobba bort sånt?
*ta taa*

 


lukta på bebisar



ska iväg nu snart med ett gäng från jobbet och lukta på s och p's lilla bebis. lilla malte, hur gulligt är inte det på en skala? hoppas bara inte han skriker om jag får hålla honom. l's lilla knodd dissade ju mina tuttar totalt när jag höll honom och ville inte ligga där. får hoppas på bättre lycka denhär gången kanske.. åhh, tiden går aldrig så långsamt som när man väntar på nåt. det verkar dessutom som jag fått mitt paket från panduro också, inte så att jag inte vill gosa med bebisen, men jag blir helt sprallig när jag vet att jag har ett paket som väntar på mig hemma. damnit!!


*ta taa*


snus


vad är det med snus? luktar äckligt, smakar äckligt, man vill inte pussas, får fula tänder och cancer med förmodligen. men ändå faller man dit igen. jag vill gärna skylla på syster nu igen, men får väl egentligen skylla mig själv. usch. men det är så roligt på jobbet och sitta och vara lite snusfull när det är tungt. som i början när man drack kaffe, blev helt speedad. men nu är det slut igen. hrm.. typ tills jag hälsar på sis igen och hon kommer hem över jul. jag gillar att dela snus med henne.


har varti och fått en spruta i skinkan i morse, bra start på dagen lixom. och nej, inte svinvaccin - det vägrar jag, utan annat. kan man ens få svinspruta i rumpan? tas inte dom i armen? i vilket fall är jag invalid i högra skinkan nu, har parkerat mig och går inte mer än jag måste. man får inte ens massera min stackars skinka. det är inte lätt att vara jag.. stor nål var det också. men det är ju bara roligt, men jag tror fan hon var och skrapade lite på höftbenet när hon ändå var där med nålen.


*ta taa*


umeå i bilder

 


*ta taa*

give us




*ta taa*

skakig middag


var en tröttsam dag på jobbet idag. redan igår på bussen planerade jag en powenap efter jobbet, men nu känns det som att det är lika att skita i det. har gjort skakade ägg och bacon till middag, vart nån underlig variant, men gott. väldigt smånkigt, och nej, inte nåt snusk, när man äter nåt gott måste man smånka - det vet ju alla. städat upp lite här hemma, dock stängt dörren till sovrummet och röran där. för det blir nog inte många mer knop idag. ska mysa ner mig med täcket, gta och sen horton hears a who. har varit värsta pixar diskussionerna på jobbet idag. m hade varit och sett up på bio och säger att jag kommer älska det. förmuttligen. my kind of movie lixom. mycke bio nu, när ska man hinna med allt? och hur tjock kommer man inte bli av alla bilar och husvagnar?


åkte buss hem igår (ska sen kanske berätta om röbäcks-incidenten). var ganska så mysigt, mysmusik, mörker, värme, visserligen avsaknaden av en kudde, men bra ändå. men väldigt tungt samtidigt. kom en skvätt eller två. tur att det satt en snorig kille bakom mig, då blev inte jag ensam anklagad för att snörvla järnet på bussen. hatar att säga hejdå till elin, det värsta jag vet. hon är det bästaste jag har i mitt liv och jag saknar henne redan oändligt mycket. är som nästan bara jobbigare att få träffa henne och sen ryckas bort. men jag ska ner igen snart, om några helger, och då ska vi försöka skippa plugg till hemtenta denna gång. fast lite kul var det allt. hon har fått världens mysigast lilla studentrum, hade också velat ha. där hade jag trivts. och hon har bra smak (se bara på sängkläderna hon snott från mig). hrm.. eller enligt hennes uppfattning har hon fått dom, vi måste nog prata om dehär lilla sis...

denna spelades frekvent igår. tillsammas med gladys knight and the pips, elvis, otis redding och andra gamla godingar..


*ta taa* 


skrammel, skrammel


hittade en massa skönheter jag vill ha på chicy. men det är ju alltid ett herrans skrammel vid mitt bord varje gång jag har armband. kanske bara jag själv som störs av det, men oftast slutar det med att jag tar av mig dom efter en stund och sen glömmer jag att ta på mig dom. först när jag ska hem kommer jag på det. och då har man ju gått hela dagen utan att skrammla. men det är väl tanken som räknas? okej, det slank in en ring eller två där också. men dom lyckas jag också få att skramla vid skrivbordet.. men då hörs det ju att man jobbar iaf ;)


hemma i luleå nu. obviously. blev lite senare än planerat, men det var det värt. men det var kanske världens tyngsta bussresa.. men skriver mer om det och resten av helgen sen när jag kommer hem. har, utöver bussresan hem, varit en väldigt, väldigt bra helg. jag behövde lite syster-tid.

*ta taa*

RSS 2.0