chocolate cheesecake



har sen vi hade kakfrossa på jobbet (eller om det var sex and the city-kvällen?) lovat ta med receptet på min cheesecake, för det var fler än jag som gillade den. har dock inte fått fingrarna ur, men tänkte då nu när jag ändå har receptet framme kan jag läga upp den här för allmän beskådan. den är underbar!!



chesecake med choklagbitar

KEXSKAL
150 g digestivekex, krossade
1 msk kakaopulver
½ dl strösocker
70 g osaltat smör, smält

CHOKLADFYLLNING
500g färskost av typen Philadelphia
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
3 stora ägg, lätt vispade
2 ½ dl gräddfil
100g choklad, finhackad
kakaopulver att strö över kakan

1 springform, 22cm i diameter, väl smord

börja med skalet. lägg kexkrosset i en bunke, blanda ner kakao och socker, rör sedan ner det smälta smöret. stjälp över massan i den smorda formen och tryck fast den ordentligt med baksidan av en sked mot botten. låt formen stå i kylskåp medans du bereder fyllningen.

Sätt ugnen på 150°. lägg ost, vaniljsocker och strösocker i en mixer och blanda på låg hastighet till en mycket slät smet. tillsätt äggen, lite i taget och öka hastigheten allt eftersom smeten mjuknar. häll sist ner grädfilen. rör ner den hackade chokladen sist av allt med en stor metallsked.

häll fyllningen i kexskalet, ställ plåten på en bakplåt och grädda i ca 1 timme och 15 minuter, eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. kakan sjunker gärna ihop och spricker medans den svalnar, så låt den stå kvar i ugnen och svalna långsamt i en timme. stäng bara av värmen och lämna luckan på glänt. ta ur kakakn och låt den svalna helt på galer. täck över och ställ i kylskåp över natten innan du lossnar den ur formen. strö över kakao innan servering. kakan bör ätas inom 4 dagar. förvara väl övertäckt i kylskåp.

cheesecake in the making, ska ta en bild på den färdiga skapelsen sen. den står och svalnar i ugnen nu.


började ta nå bilder på kvällens outfit, men har som inge bra ställe i lägenheten att ta såna bilder. därför det är så lite sånt. blev ett turkost linne från gina, svart väst med silvernitar också gina och leggings med dragkedja längst ner från bik bok. lagomt för en tjejkväll tycker jag.. ska börja knalla till myntet snart. inte sugen, men vad gör man? eller alltså sygen på myntet, men inte på att gå ut i vädret. jävla skitväder.

*ta taa*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0